diumenge, 19 d’abril del 2020

Orgull de premsa local i comarcal









Com a president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, és un gran orgull i satisfacció poder celebrar amb tots vosaltres els cinc-cents números del butlletí Sarment.

Vull aprofitar per agrair-vos l’esforç fet durant aquests anys a tots i cadascun dels col·laboradors, així com als anunciants i a tot l’equip de redacció, ja que sense aquests tres grups el butlletí no hauria pogut existir. Per això, moltes i moltes felicitats.

La premsa local i comarcal és sense cap mena de dubte la premsa més important, per diversos motius.

És la premsa que parla del seu territori, del seu hàbitat natural, del seu entorn més immediat i del que coneix àmpliament. És la premsa que fa de notari de l’actualitat de tot el que succeeix al seu municipi, i que fa que quedi registrat per a la història. És la premsa que ho fa en la seva llengua i que ajuda a la normalització lingüística del país. És la premsa imprescindible. Si no fos per les nostres publicacions, moltes notícies importants no sortirien reflectides en cap mitjà de comunicació, i no quedaria visibilitzat el gran treball que fan les nostres entitats culturals, socials, etc. Sense la premsa local i comarcal, el nostre país no seria el mateix.

Som petits, però a la vegada som molt grans, som líders en totes les poblacions i ciutats on som presents amb una gran diferència amb els mitjans generalistes. Segons l’últim estudi d’audiència, tots junts som el primer periòdic de Catalunya, per damunt de les grans publicacions, i el més important és que tenim més del 50% en subscripcions.

Per tot això i molt més, us heu de sentir orgullosos de la feina ben feta i de l’esforç que feu dia rere dia per continuar publicant el vostre butlletí, tant com ens hi sentim nosaltres de tenir-vos com a associats.

En aquests moments tan difícils que ens ha tocat viure, us encoratgem a tirar endavant en nom meu, de tots els companys de junta i de tots els nostres editors, i volem dir-vos que no esteu sols, que teniu la nostra associació per ajudar-vos a tirar endavant.

Que sigui per molts anys, i que ens ajudeu a sentir-nos orgullosos de pertànyer a una gran associació com és l’ACPC.

Moltes felicitats.

Francesc Fàbregas i Bonet
President de l’ACPC



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.