dimecres, 30 de novembre del 2016

Contra la violència masclista


El passat 25 de novembre, Balsareny va viure reivindicar la lluita contra la violència de gènere, en uns actes organitzats per l'Associació de Dones de Balsareny amb la regidoria d’Igualtat de Gènere. La regidora, Mariola Fabián, i la presidenta de l’ADB, Rosa Garcia, els van presentar i van llegir un manifest. Els alumnes de l'Escola Guillem de Balsareny van aportar tot de sabates femenines pintades de vermell; les botigues locals també hi van afegir les sabates que tenien als aparadors, cedides pel Consell Comarcal. Les sabates van quedar durant uns dies exposades a la plaça de la Mel. Ràdio Balsareny va posar veu i música a l’acte, que va seguir amb un minut de silenci. Després, es va projectar la pel·lícula No estás sola.

En l’acte, es va destacar que aquest any, a l’Estat espanyol ja hi ha hagut 40 dones assassinades en actes de violència masclista: “Estem lluny de la utopia d'una societat justa i igualitària, però hem de seguir insistint en que un altre món és possible, un món més respectuós, on cessi del tot la violència contra les dones. Actes com aquest reivindiquen el compromís per assolir aquesta fita. Per elles, les dones injustament assassinades, i per combatre sense treva aquesta lacra social, tant de bo mai més haguem de celebrar més actes d'aquest tipus”.

Sarment
Fotos: Alfred Selgas






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.