dilluns, 12 de desembre del 2016

L'Ajuntament informa


Desembre de 2016

Un any més arriba l’hivern a Balsareny i, acompanyant-lo, les festes de Nadal tornen al nostre poble durant aquestes dates tan assenyalades, carregades d’il·lusió i noves esperances i amb actes i activitats lúdiques, festives i solidàries variades i per a totes les edats: recollida d’aliments i de joguines, audicions, concerts i espectacles de les escoles municipals de música i teatre, la visita del Príncep Assuan el proper 17 de desembre, les curses ciclistes nadalenques i els actes a benefici de la Marató de TV3 del 18 de desembre, la cagada del tió el dia 25, el tradicional concert de Sant Esteve pel 26, el parc de Nadal per als més menuts abans que acabi l’any, la festa amb discomòbil per cap d’any, l’arribada i visita dels Reis de l’Orient a Balsareny el dia 5 de gener, les tradicionals representacions dels Pastorets, els mítics Quintos del Traginer... Sens dubte, unes festes ben entretingudes i plenes d’actes! 

Enguany, però, a banda dels actes lúdics i festius de cada any, i seguint amb la línia que vam iniciar l’any passat de promoure una oferta cultural per aquestes dates, presentem la segona mostra del que serà una roda d’exposicions que es celebrarà anualment durant aquesta última època de l’any: la segona Exposició de Pessebres d’Arreu del Món, amb prop d’un centenar de nous pessebres procedents de diverses cultures, i de variades formes, materials i composicions. Aquest any, la mostra està ubicada a la Biblioteca Municipal Pere Casaldàliga i es pot visitar des de l’1 de desembre fins després de Reis, en horari d’obertura de la Biblioteca. La mostra l’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Balsareny, conjuntament amb ExpoKultur, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca i de les nostres bibliotecàries, Ana i Maria Josep. 

També aquest any, com a novetat, des de l’Ajuntament de Balsareny, conjuntament amb l’Associació Cultural La Garsa, aprofitarem el dia 17 de desembre al vespre, a partir de les vuit, després d’entregar la carta al Príncep Assuan, i apostarem per conscienciar la població sobre el drama de les persones refugiades amb la projecció el documental “Astral” (inicialment un capítol més de “Salvados”), el qual servirà també per recaptar fons a través d’un taquillatge invers que es destinarà, íntegrament, a la ONG Pro Activa Open Arms. L’acte comptarà amb la presentació de Guillem Cabra, periodista de la Comunitat Ekko, un dels camps de persones refugiades de Grècia.

La novetat més important d’aquestes festes, però, tindrà lloc el proper dissabte 7 de gener, a les 18h a la nostra Sala Sindicat, quan a Balsareny tindrem l’honor de rebre la visita de l’esperat i aclamat espectacle infantil i familiar Gisela y el Libro Mágico. L’espectacle es tracta d’un musical ambientat en un món de fantasia, on es barregen la música en directe i l’il·lusionisme per tal de captivar el públic infantil i l’adult. Un musical ideal per a tota la família, que despertarà tots els sentiments. L’obra tracta d’una fada, Gisel, que haurà de superar mil aventures i proves per poder aconseguir els seus somnis. Si veniu al Sindicat, podreu escoltar en directe Gisela, la veu Disney a Espanya, i viure les aventures de la fada Gisel, a través de les cançons més famoses de les pel·lícules: La bella y la bestia, Aladín, El Rey León, Peter Pan, El Jorobado de Notre Dame, Mary Poppins, La Sirenita, Hércules... i alguna cançó sorpresa més. Esperem que les famílies de Balsareny gaudeixin d’aquest espectacle musical que oferirem i que coronarà el calendari de festes del Nadal aquest any a Balsareny.

Com veieu, els actes de Nadal són els principals protagonistes de la recta final d’aquest 2016 que s’acaba. Destaquem també que, aquest any, malgrat les dificultats, la Comissió de la Cavalcada de Reis tira endavant, reforçant-se amb una nova junta i nous integrants, i torna renovada i amb força per oferir, tal i com fa fidelment cada any, una nova dosi d’il·lusió i alegria per a les famílies i per als més menuts. A més, per cap d’any invitem la gent de Balsareny que, després de sopar i d’haver menjat el raïm durant les campanades amb la família o els amics, es quedi a la festa de cap d’any a fer poble. I, és clar, aprofitem l’ocasió per desitjar-vos, de tot cor, unes molt bones festes i una feliç entrada al 2017. Fins l’any que ve, un nou any amb moltes oportunitats més per seguir complint els nostres somnis!

Albert Otero Bonet

Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.