dimarts, 15 de novembre del 2016

Escola Municipal de Música

L’EMMB INFORMA


ELS BENEFICIS DE L’EDUCACIÓ MUSICAL
Una visió des del punt de vista de les actuals corrents de recerca neurocientífica.

La recerca neurocientífica duta a terme en la darrera dècada ha provat que l’educació musical en nens és una forta eina per a millorar el seu potencial creatiu, social i intel·lectual.

Diversos estudis a gran escala han determinat la forta correlació existent entre estudiants que estan aprenent a tocar un instrument i el seu èxit acadèmic.

De forma concreta, un anàlisi duta a terme als Estats Units al llarg de 10 anys  ha provat que els estudiants que havien participat en un programa d’arts musicals educatives, amb un global de 9 nou hores setmanals (incloent hores lectives, estudi i pràctica de l’instrument), augmentaven en 4 punts la probabilitat d’èxit acadèmic en relació a la resta d’alumnat que no duia a terme cap tipus d’activitat relacionada amb la música.

El prestigiós  Dr. Sylvain Moreno (Institut de Recerca Rotman) indica, entre d’altres, els següents beneficis que reporta l’estudi de la música en infants:
  • Accelera el desenvolupament dels discurs i les habilitats lectores de l’infant.
  • Millora la capacitat de focalitzar l’atenció per períodes mes llargs de temps en una activitat.
  • Millora la capacitat de memòria retentiva.
  • Millora el sentit de l’empatia envers altres infants (habilitats socials).
  • Millora el grau de capacitat de processament auditiu.

En definitiva, s’ha determinat que participar en activitats de caire musical, ja sigui tocant un instrument, cantant o escoltant, estimula una gran quantitat d’àrees del cervell, que, interactuant les unes amb les altres, contribueixen a millorar-ne les funcions, ajudant a formar noves connexions neuronals  en un procés que en l’entorn científic s’anomena “neuroplasticitat”.

Per a mes informació, recomanem el llibre “This is your Brain on Music”, de Daniel Levitin.


EMMB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.