dimarts, 29 de novembre del 2016

Un any d'ARFAC

Un any d’ARFAC

El passat dia 29 d'octubre la junta de l'Associació de Residents, Familiars i Amics del Casal (ARFAC) va fer balanç amb alguns dels seus socis que van assistir al centre de dia del Casal Verge de Montserrat, del seu primer any d'ençà la seva creació.

Estem molt satisfets de veure que el que es va iniciar entre quatre persones, ara hi puguem convocar una cinquantena d’associats que, interessats en el Casal, se’ns hi han adherit.

Cal remarcar que al Casal, que avui s'ha convertit en la llar on conviuen els nostres estimats pares, mares, avis..., alhora hi convivim els familiars i que demà pot ser la casa de TOTS. I si tots contribuïm a millorar-lo, tots ho podrem gaudir.

Des d’aquí us volem animar a formar part de l’Associació i alhora treballar per la millora de la nostra residència d'avis. Ho podeu fer enviant les vostres dades a arfacbalsareny@gmail.com o a través de la bústia que hi ha a l'entrada de la residència (al costat de l’ascensor).

Malauradament, però, us volem informar que en el darrer any ens hem trobat amb situacions i GREUS irregularitats que sincerament no esperàvem. Això ha fet que perdéssim la confiança en la direcció del centre, i en el Patronat per la seva mala gestió per la seva manca de transparència, democràcia, eficiència i modernitat. Sabem que un altre tipus de direcció més transparent, mes amable, responsable i eficient, amb un model assistencial més acord amb els nous temps, centrat en els usuaris i les famílies ES POSSIBLE, i així ho vàrem poder comprovar durant els sis mesos d’excedència de l’actual Direcció. En diverses ocasions hem fet públic quin és el nostre posicionament com a associació, tant al Patronat com als grups polítics municipals i fins i tot al bisbat de Solsona, on totes les parts creiem que tenen gran responsabilitat en el benestar dels avis del nostre poble i alhora els nostres familiars i amics.

Volem elogiar la tasca de les treballadores del Casal, que són les que tenen contacte directe amb els nostres avis, les que els obsequien amb un somriure, una abraçada, les que els escolten i hi parlen, les que els ajuden a fer les seves necessitats bàsiques... Treballadores que es mereixen tot el nostre agraïment, suport i respecte per la seva vocació i professionalitat.

Per tal de contribuir a la millora del casal, darrerament hem demanat a la direcció del centre que activés el consell de participació de centres (Llei 12/2007 d’11 d’octubre), que al ser un centre concertat amb la Generalitat de Catalunya té l’obligació de tenir-ho activat i fer reunions anuals amb representants dels treballadors, usuaris, familiars, administració pública... I on, després d’un període electoral (com molts haurem vist en altres consells, com ara els escolars), aquests es posen a treballar en la millora del centre.

Eleccions que s'han realitzat amb massa irregularitats, les quals ens hem vist obligats a impugnar com a Associació. Una mostra més de mala praxi.

Lamentem que el Patronat i la Direcció tinguin la percepció que l’ARFAC “molesta” i és l’enemic. El principal i exclusiu objectiu de l’ARFAC, en el qual NO CLAUDICAREM, és que els usuaris del Casal tinguin el millor benestar i la qualitat de vida que es mereixen, i en això la Direcció i el Patronat del Casal haurien de coincidir plenament amb l’ARFAC.

ARFAC (Associació de Residents, Familiars i Amics del Casal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.