dimecres, 15 de setembre del 2021

Tempo: ‘Mare Terra’


Tal com anunciàvem en el butlletí del passat mes de juny, el dia 5 de setembre es va reprendre la temporada d'espectacles familiars Tempo, amb l'espectacle "Mare Terra". És un gran treball de la Companyia del Príncep Totilau, que l’han ofert i que hem pogut gaudir a la sala Sindicat. Molt amablement, la companyia de teatre ens ha fet arribar unes fotografies del seu espectacle, i tota la predisposició per col·laborar amb el butlletí Sarment


Sota la direcció d'en Marc Hervàs, l’obra ens presenta en Bernat –una gran titella que aparenta tenir cinc anys–, quan, una nit que no pot dormir, demana a la seva mare que li respongui un munt de preguntes relacionades amb temes científics, com ara: “D’on va sortir el planeta Terra? Per què van desaparèixer els dinosaures? Pot ser que caigui un altre meteorit? On era jo abans de ser a la teva panxa?” i altres. 


Uns personatges imaginaris, representats pels actors Clara Dalmau i Jordi Hervàs, utilitzant tècniques de teatre visual i gestual, a més a més d'un munt d’objectes i titelles, construiran una carpa de circ a la seva habitació, i li resoldran els dubtes, tot representant l’origen de la vida en forma de gran espectacle. Explicaran des de la gran explosió del Big Bang, com va aparèixer la primera cèl·lula, l'extinció dels dinosaures o com es creà l'ésser humà. Tot plegat, inspirat en els llibres de Charles Darwin, Richard Dawkins i Richard Feynman. Una bonica i entenedora manera de donar lliçons de ciència, sobretot als infants, que miraven atentament aquells personatges de dalt l'escenari. 


 
Per a la propera edició del Tempo, el dia 10 d'octubre, si res no ho impedeix, podrem tornar a retrobar-nos al Sindicat, i passar una bona tarda en família tot gaudint de Baobab, un espectacle de clowns de la companyia "La Pera Llimonera".
 
Jordi Vilanova
Fotos: Companyia del Príncep Totilau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.