dimecres, 15 de setembre del 2021

La veu del campanar

LA VEU DEL CAMPANAR
 
Coneguem el bisbe Romà
 
Mons. Romà Casanova i Casanova va néixer el dia 29 d’agost de l’any 1956 a Deltebre (Baix Ebre), bisbat de Tortosa. Va cursar l’ensenyament secundari al Col·legi Diocesà de la Immaculada, des d’on va ingressar al Seminari Diocesà de l’Assumpció per iniciar la seva formació sacerdotal amb els estudis propis de Filosofia i Teologia.
 
El dia 17 de maig del 1981 va ser ordenat prevere per Mons. Ricard M. Carles, aleshores bisbe de Tortosa, a la seva parròquia nadiua de Deltebre. Ordenat ja prevere, va completar la seva formació eclesiàstica amb la llicenciatura en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, compaginant els estudis amb la corresponent tasca pastoral.
 
El 13 de juny del 2003 va ser nomenat bisbe de Vic pel sant pare Joan Pau II, i va rebre l’ordenació de bisbe el 14 de setembre a la Catedral de Vic. Des del dia 23 d’agost de 2021 és l’administrador apostòlic del nostre bisbat de Solsona. Preguem per ell perquè ajudi la nostra església diocesana a continuar i a fer camí cap al Senyor. 

                * * * 
 
Celebració de la Mare de Déu del Castell
 
El passat dia 8 de setembre va tenir lloc la celebració de l’Eucaristia a la capella de la Mare de Déu del Castell amb motiu de la festa de la Nativitat de Maria. Va començar a les 5 de la tarda i ens hi va acompanyar Mn. Lluís Tollar, que va fer el sermó. Fou una celebració molt participada i al final, es va inaugurar un quadre col·locat a l’interior de la capella que fa referència a les visites que el bisbe Pere Casaldàliga havia fet en aquest indret per fer-hi una pregària.
 
                * * * 
 
Aniversari de les campanes
 
Organitzat pels Campaners de Balsareny, es va celebrar el passat 15 d’agost coincidint amb el nom de la més gran, que porta el nom de Maria Assumpció, que pesa uns 512 kg aproximadament i dona la nota Sol. La seva companya de campanar es diu Maria Carme, pesa uns 216 kg aproximadament i dona la nota Si. Les dues campanes es van fondre a Albaida (València) l’any 1950 i van ser beneïdes i col·locades l’any següent, el 1951, fa 70 anys.



En acabar la celebració de l’Eucaristia s’hi van fer presents els campaners de Cervera i de Santpedor, així com el Blai Ciurana, secretari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, que va venir de la part de Girona. Van fer una explicació molt detallada i interessant i a continuació cada grup de campaners va fer un repic de campanes. Es va donar un punt de llibre com a record de la diada.
 
Anada a Santa Maria de Cornet
 
El divendres 3 de setembre es va fer una visita a l’església de Santa Maria de Cornet, promoguda pel grup de pelegrins que cada dimarts pugen fins a la Capella de la Mare de Déu del Castell. Es va sortir a les 8 del matí de la plaça Ricard Viñas. Arribats allí, es va fer una explicació de l’església i una pregària a la Mare de Déu amb el mes de Maria. Després vam compartir l’esmorzar i una foto de grup per retornar cap a Balsareny. Van participar-hi uns 20 de colla.  La sortida anterior havia tingut lloc fa un parell d’anys per visitar l’església de Santa Maria de Castellnou de Bages.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla
Foto: Arxiu 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.