dijous, 17 d’octubre del 2019

Presentació de ‘Vora el pedrís del trull’, de Ramon Carreté


El dimecres 16 d’octubre va tenir lloc a la llibreria Parcir, de Manresa, la presentació del volum Vora el pedrís del trull. Es tracta d’una vasta selecció de l’obra poètica, i també narrativa, de Ramon Carreté, que aplega textos escrits des dels anys 1970 fins a l’actualitat i ofereix una visió calidosòpica, variada i extensa, dels diferents temes i estils que conformen la visió de l’autor sobre la literatura, la història, la vida, l’amor i la mort.

El volum, editat per Llibres Parcir, consta de 370 pàgines ben atapeïdes de text. Recull, entre altres, Escarn de carn, sonets que evoquen la infantesa de l’autor i el seu pas cap a la maduresa, juntament amb una reflexió sobre la vida i la mort; Epigonals, un aplec de poemes de joventut, que van des de l’amor fins a la sàtira històrica, política i eròtica; Hibris, publicat el 1991, un ambiciós recull de poemes centrats en la mitologia grega, bíblica i germànica i la història de l’antiguitat, per treure’n consideracions que interpel·lin vivament el lector d’avui; Paor d’infern, inspirat per les il·lustracions apocalíptiques del Beat de Lièbana i motivat per la guerra de Bòsnia; Eclipsis, visió desencisada del galdós paper d’Europa davant les diferents crisis mundials; una tria de poemes de Balsareny, més de mil anys, editada pel CCB el 1989, sobre la història del nostre poble; Peans a Nèmesi, una consideració angoixada sobre el sentit de l’amor, del sofriment i de la mort, basada novament en mites grecs; i una selecció de Poemes de llibertat, presó i exili, sobre la situació política de Catalunya al llarg dels darrers anys. Hi ha, així mateix, tres narracions breus i una de més llarga: Àrtemis endogalada, La filla de Jeftè, Gomòrrida i Revolta a Camporuc.


En l’acte de presentació hi van intervenir l’editor, Antoni Daura, l’autor i un grup dels Rapsodes dels Pastorets de Balsareny, que van recitar alguns dels poemes continguts en el llibre. Per al divendres, 25 d’octubre, a les 8 del vespre, hi ha prevista la presentació del llibre a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny.

Sarment
Foto: A.Daura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.