dimarts, 22 d’octubre del 2019

Cross del Traginer 2019

El diumenge 13 d’octubre es va dur a terme la 14a edició del Cross del Traginer, a més de la 3a edició del Mig Cross del Traginer i la 8a del Cross Infantil, aquesta darrera amb quatre categories: 300 m, 500 m, 1.000m i 2.000 m. Les curses infantils van començar a les 9h i el Cross a les 10h del matí. A l'inici de la jornada, la temperatura va ser bona, ja que hi havia nuvolades i no feia massa calor, fins que el sol va guanyar terreny i va fer pujar els colors a tots els corredors i públic assistent.

El Cross del Traginer cobreix una distància de 12 km, sortint per la via de l'antic Carrilet en direcció Navàs, pujant al Castell de Balsareny, per Cal Cansalada, Lledó de Sobre-roca, Colònia Sant Esteve, La Rabeia i la Resclosa dels Manresans fins tornar a la plaça de l'Església pel Repeu. El Mig Cross té una longitud d'uns 6 km, amb una primera part del mateix recorregut però anant a buscar el Riu Llobregat prop de la Rabeia després de baixar del Castell.

El Cross es podia fer corrent o bé en la modalitat de marxa nòrdica amb un temps limitat de 2h i 15 minuts.

Enguany la plaça de l’Església va acollir uns 198 corredors: 144 persones que van córrer o van fer marxa nòrdica al llarg dels recorreguts del Cross i Mig Cross, i 54 nens i nenes que van participar en les curses dels més menuts.

A la cursa dels 12 km, el podi masculí va ser per: Marc Valdés (1r, 47'37''), Theo Le Gouguec (2n, 48'09'') i el local Carles Reposo (3r, 49'04''), que va cedir el seu premi al 4t classificat absolut, en Carles Sunyer (4rt, 59'39') perquè el Carles Reposo també es va endur el premi, juntament amb l’Olga Màrquez (1h 07'43''), com a guanyadors locals de la cursa de llarga distància.

Pel que fa al podi absolut femení dels 12 km, les guanyadores van ser: Berta Moreno (1a, 1h 02'05''), Neus Rosiñol (2a, 1h 03'00'') i Xènia Calzado (3a, 1h 07'14'').
També van pujar al podi la guanyadora i el guanyador absoluts de la distància del Mig Cross: Sandra Martínez (37'04'') i Xavier Rodríguez i Guillem Fernández  (26'45''), que van creuar junts la línia d’arribada.

Com a novetat, enguany hi havia un podi per al Trio més ràpid, que va ser l’equip Escaldats de Súria 2, format per Jordi Barbé, Víctor Español i Verónica González.

Un any més, el Centre Excursionista de Balsareny vol agrair la participació de tots els corredors i acompanyants, així com la col·laboració dels més de 40 voluntaris que van fer possible l’èxit de la diada.