divendres, 4 d’octubre del 2019

Imma Franch reobre l'Expenedoria de tabacs núm. 2

ENTREVISTA




Ben entrats al setembre, venint de les merescudes vacances, l'aire de tardor d'aquesta finestra oberta ens dona a conèixer la societat balsarenyenca.

Imma Franch va néixer a Navàs l'1 d'abril de 1981 i ha cursat el grau superior en Disseny Gràfic i postgrau en Disseny i Estratègies de Comunicació, a Terrassa i Barcelona, respectivament. A més a més fa cursos monogràfics online; fa poc n’ha acabat un de Tipografia Avançada, i en té un d’aparcat que es diu “Diseñar para comunicar”. Actualment treballa a l’Expenedoria número 2 de Balsareny - LA TABATECA, i també com a dissenyadora gràfica freelance.

Pel que fa al temps lliure, li agrada llegir especialment els llibres de disseny i d’humor gràfic. L’últim llibre que ha llegit és “Los asquerosos” de Santiago Lorenzo, el qual ens recomana molt. Li agrada molt la música, especialment en directe, el disseny, programes d’humor com “Nadie Sabe Nada” i sortir amb els amics a fer el quinto.
D'altra banda no és massa esportista; li agrada patinar, tot i que ho fa poc, i el ioga. També li ha agradat sempre viatjar i sempre que pot fa escapades. Han voltat bastant per tot Catalunya i Espanya, ha estat a diversos llocs d’Europa com França, Itàlia, Escòcia, Irlanda, Hongria, Polònia, Holanda, Alemanya, Portugal, la República Txeca i Bèlgica; i fora d’Europa, als Estats Units i a Jordània. 

— Ens agradaria preguntar-te: per què el teu nom, Imma?

Doncs perquè quan jo estava a punt de néixer al meu germà Jordi, que és també el meu padrí, li agradava una nena que es deia Imma, i als meus pares els agradava el nom.

En primer lloc permet-me felicitar-te per la teva gosadia en reobrir un establiment al poble tal i com és l’Expenedoria de Tabacs núm. 2.

Gràcies! Tant de bo obrir un establiment a Balsareny no es veiés com una gosadia sinó com una oportunitat. És un poble que té més oportunitats que no ens pensem: cal que ens ho creguem i que tots hi participem més activament. També ajudaria que hi hagués més facilitats i ajudes per part de les administracions.

— Què et va motivar a fer-ho?

Per diversos motius vaig decidir posar-me a treballar pel meu compte després de 15 anys treballant en estudis de disseny a un ritme força estressant. Buscàvem local i juntament amb el meu company, Javi Villagrasa, vam veure com una oportunitat l’estanc que portava anys tancat; i a més, el tenim molt a prop de casa, així que compatibilitzo les dues feines. El Javi també hi serà algunes estones, o sigui que és un projecte conjunt que ens fa molta il·lusió.

— A més a més del producte pròpiament incorporat a la cadena estatal dels Tabacs, què més hi podem trobar a l’establiment?

Doncs hi podem trobar vins i licors, ideals per regalar, begudes fresques, productes de proximitat com cafè, infusions, mel, melmelades i uns quants llibres, de moment. Anirem veient com va i segurament hi incorporarem d’altres productes.

— Malgrat que en pobles com Balsareny gairebé ens podem conèixer tothom, sempre hi ha la possibilitat que hi hagi algú que desconegui la situació de l’establiment. On es troba, la botiga?

Es troba a la plaça de la Mel, B1, baixos, al costat de Correus. Al mateix lloc on hi havia l’anterior estanc que portava la Matilde.

— Dins d’aquest curt temps que fa des que has reobert l’establiment, com va tot? Alguna observació especial dins del teu dia a dia balsarenyenc?

De moment estem molt contents: a destacar la bona acollida que hem rebut per part de tothom!

Josep Gudayol i Puig
Foto: José Altamirano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.