dimecres, 16 d’octubre del 2019

L’AJUNTAMENT INFORMA - OCTUBRE 2019



HISENDA

Aprovem les bonificacions pel 2020 del 50% i 30% en l’impost de vehicles de tracció mecànica de vehicles elèctrics i híbrids i la bonificació del 95% de l’impost de construcció, instal·lació i obres per la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum.


PUBILLATGE

Aquest mes de Setembre ha continuat l’activitat del Pubillatge de Balsareny amb les sortides a Piera, Solsona, Calella i des de l’Ajuntament es treballa per la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya (títol Nacional).
Volem donar a conèixer les dificultats i la lluita que estem portant a terme perquè aquesta bonica tradició no desaparegui com en altres pobles ha passat, dos pobles de la comarca no tenen pubillatge. Actualment el món del pubillatge no disposa d'eines perquè els ajuntaments puguem desenvolupar la nostra representació, és un sistema antic que obliga a descartar algunes despeses perquè la llei així ho contempla. Pel calendari existent, la despesa dedicada al pubillatge s’ha vist incrementada amb despeses extraordinàries com: pins per donar a altres representants del pubillatge, pagaments de drets d'exàmens per obtenir títols superiors..., mostra del nostre suport vers als nostres representants. Volem que es vegin ben acompanyats i es sentin còmodes. La celebració dels 50 anys de pubillatge, la proclamació de la pubilleta i l'hereuet que han donat al pubillatge balsarenyenc un to simpàtic i enèrgic, en són un exemple.


SETMANA DE LA GENT GRAN


Del 30 de setembre al 6 d’octubre ha tingut lloc la setmana de la gent gran amb el suport de moltes entitats del nostre poble. Amb molta il·lusió es va homenatjar les dues persones més grans del nostre poble: l'Antònia Rimbau, de 99 anys, i l’Eusebio Ruiz, de 94 anys. Des de l’Ajuntament volem agrair a tothom la disposició i dedicació d’aquest dies.


“No n’hi ha prou amb saber, també s’ha d’aplicar. No n’hi ha prou amb voler, també s’ha de fer.” La nostra gent gran ho sap, ho ha aplicat, ho ha volgut i també ho ha fet.


MEDI AMBIENT

Informem que ja està en funcionament i a disposició de la població la màquina expenedora de bosses al carrer del Trull i que en breu la farem més visible.


SALUT

Continuarem amb el total compromís de treballar i d’informar de l’evolució en qualsevol aspecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.