dissabte, 17 de febrer del 2018

Casaldàliga: 90 anys


Casaldàliga: 90 anys interpel·lant-nos

El divendres 16 de febrer, Pere Casaldàliga va complir 90 anys. El balsarenyenc, bisbe emèrit de São Félix do Araguaia, va ser homenatjat a l’església de Santa Maria del Pi, de Barcelona, plena a vessar en un acte que va comptar amb un magnífic concert a càrrec de Carles Casas, amb Núria Cols, Jordi Farrés i Pau Lligades, interprentant peces de la suite “Araguia” del mateix Casas, i espirituals negres.

L’acte, organitzat per l’associació “Araguaia amb el bisbe Casaldàliga” amb la col·laboració de la parròquia del Pi, va ser presentat pel periodista Antoni Bassas i va comptar amb la participació de Paco Escribano, Mònica Terribas, Ricard Costa-Jussà (provincial dels pares Claretians), Maritxu Ayuso, Joan Soler i Arcadi Oliveras.

Tothom va destacar la immensa personalitat del pare Pere, però també es va incidir molt, com ell sempre ha demanat, en les seves “causes”: la defensa dels drets de les persones i dels pobles, i en especial dels més desvalguts, els que més pateixen la injustícia i l’opressió.

Des del ‘Sarment’, al llarg de 40 anys, hem donat sempre suport a la lluita del bisbe que, en paraules seves, “va néixer a cal Lleter” i ens hem fet sovint ressò de les seves vivències, les seves paraules i els seus escrits. També el poble de Balsareny s’hi ha mostrat sempre solidari i implicat, com ho ha demostrat abnocant-se dues vegades en l’organització del Fòrum Casaldàliga.  El dia 16 hi va haver balsarenyencs presents a l’església del Pi, i ens agrada anunciar que el proper mes d’abril, previsiblement el dia 8, la Trobada anual de l’Associació Araguaia tindrà lloc al nostre poble; amb un seguit d’activitats que commemoraran el 90è aniversari del bisbe i també els cinquanta anys de la seva missió al Brasil. Ens adherim, doncs, a aquest merescut homenatge: que per molts anys el testimoni del pare Pere ens continuï interpel·lant a través dels seus poemes i dels seus escrits i en favor de les seves causes.

Sarment
Fotos: Pere Corominas



Vídeo de l'acte complet (font: Regió7):

http://www.regio7.cat/bages/2018/02/18/video--mira-lacte-complet/460703.html  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.