dijous, 12 de novembre del 2015

L'Ajuntament informa.- Novembre 2015


Un cop celebrat el ple d’aprovació de les ordenances fiscals, on l’equip de govern proposava obtenir més ingressos a través dels impostos, majoritàriament a través dels impostos de les grans empreses i grans capitals ubicats a Balsareny,  tot això per tal de desplegar i cobrir nous serveis socials necessaris com són l’educador/a social, l’insertor/a laboral o possibilitar els pagaments d’ajudes d’emergència social a famílies necessitades, tot ells serveis bàsics i prioritaris que manquen al nostre poble, per no veure’ns obligats a retallar partides existents sinó millorar-les i implementar nous serveis, proposta de l’equip de govern que, per altra banda, no va ser aprovada finalment al ple en una situació de govern en minoria, s’estan començant a perfilar els pressupostos amb què l’Ajuntament gestionarà el dia a dia del 2016, mantenint la voluntat d’implementar i cobrir nous serveis socials malgrat la dificultat afegida de trobar-nos enfront la circumstància d’haver de fer-ho amb una mateixa disponibilitat pressupostària.

Entenem, doncs, que l’elaboració dels nous pressupostos és un altre dels factors primordials pel devenir socioeconòmic de l’any vinent, ja que definirà el pla d’acció municipal que es durà a terme, sempre en funció de la disponibilitat econòmica de l’administració local. En aquest sentit, la voluntat de l’equip de govern, com a govern compromès amb el foment de la participació ciutadana, és la de fer que l’elaboració d’aquests pressupostos sigui al màxim de participativa possible, és a dir que als mateixos pressupostos es vegi reflectida la voluntat popular. Per aquest motiu s’està confeccionant, des de l’equip de govern, un procés participatiu en format d’enquesta amb una sèrie de preguntes de caire orientatiu enfocada als aspectes que cada regidoria proposa treballar, tot això per tal de conèixer quines són les prioritats de la gent i cap a on vol la població que s’inverteixin els diners del pressupost municipal, definint així des de la població la direcció en què treballar al consistori l’any vinent. Som un ajuntament petit que no disposa d’un pressupost gaire extens. Enfront d’aquesta realitat i les necessitats que considerem que s’haurien de cobrir, passats els primers sis mesos de govern i un cop coneguda la realitat social i administrativa local, les prioritats de l’equip de govern pel 2016 són, per una banda, cobrir les necessitats socials i treballar per augmentar la inserció laboral i les oportunitats dels vilatans/es i, per l’altra, vetllar per continuar oferint un servei de qualitat des de l’administració.

Per aquesta raó, trobem necessària la conscienciació a la població sobre la importància de la participació en aquesta consulta pressupostària, que es repartirà a finals del mes de novembre i podreu omplir i retornar a l’Ajuntament, perquè ens ajudeu a conèixer les vostres prioritats, tan socials i econòmiques i ens marqueu el camí a seguir com a poble. Més endavant presentarem altres mètodes participatius concrets, en què els/les vilatans/es podran decidir específicament en quines propostes o projectes concrets volen invertir certes partides dels pressupostos de l’any vinent.

Dit això, a la propera secció comentarem breument els resultats d’aquest procés participatiu  a Balsareny. Fins al mes vinent!


Albert Otero Bonet
Regidoria de Cultura, Comunicació i Informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.