dimecres, 11 de novembre del 2015

El VOLT2 fa parada a Balsareny


El 10 d'octubre Balsareny va rebre la visita de la caravana del VOLT2 en un acte organitzat per La Garsa. Inspirat en el "toxics tours" d'Amèrica, el VOLT és una ruta de quatre dies per Catalunya i la franja de ponent visitant i denunciant grans projectes energètics, i obrint diàlegs a les poblacions on s'atura per debatre sobre la sobirania energètica i l'ètica de les empreses a l'hora de construir grans infraestructures. Fa ja uns mesos, La Garsa va rebre una sol·licitud de la Xarxa per la Sobirania Energètica per fer una parada del VOLT2015 i va deixar en les nostres mans l'organització de l'acte, ja que ells opinen l'entitat local és la millor coneixedora de la realitat dels pobles on s'aturen.


Amb unes limitacions de temps molts rígides (els integrants del VOLT havien d'arribar a Graus abans de les 12 de la nit), l'acte es va fer al Sindicat. Va constar d'una presentació per part dels representants de La Garsa i de la Xarxa per la Sobirania Energètica i tres ponències: la del regidor Jorge Aguilera, per part de l'Ajuntament de Balsareny; la de Josep Casafont, de l'Ajuntament de Navàs, que va ser convidat per la proximitat dels magatzems al terme veí; i la de Jordi Marsal, periodista de l'Agència Catalana de Notícies, membre del Grup Ramon Barnils i autor del llibre "Castor: la bombolla sísmica". Aquest últim va incidir molt en l'obscurantisme de les empreses a l'hora de presentar els grans projectes energètics a les administracions, posant èmfasi en les males pràctiques (com, per exemple, obviar els informes de risc sismològic del Castor) i —especialment— en el gran benefici que donen aquestes obres a les empreses afins als governs de torn, com els 4.000 milions d'euros que rebrà de l’Estat l’ACS de Florentino Pérez, tot i no haver acabat l'obra.


Després d'un ràpid torn de preguntes amb el públic, es va fer un acomiadament per part de La Garsa, agraint a la Xarxa per la Sobirania Energètica i l'Observatori del Deute Global la confiança dipositada en la nostra entitat per organitzar un acte tècnicament tan precís (horaris, traductors en diversos idiomes, sopar...). Acabat l'acte, el centenar de viatgers del VOLT van sopar a la sala petita del Sindicat i van continuar el seu viatge cap a Osca.

La Garsa

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifFotos: La Garsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.