dilluns, 1 de juliol del 2013

El CCB s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir


Fa pocs dies, al Parlament de Catalunya es va constituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, format pels partits polítics que estan explícitament a favor del dret a decidir, i per més de trenta federacions, ens i associacions catalanes que representen un ampli ventall social.

El Pacte ha fet una crida a totes les associacions i entitats del país que s'hi vulguin adherir, per tal de facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya, d'acord amb el principi bàsic que tothom és necessari per donar suport a l'expressió democràtica del dret a decidir, més enllà de la posició final que es defensi.

El Cercle Cultural de Balsareny acorda adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i es suma així a la majoria de partits parlamentaris i a les entitats que el van subscriure al Parlament de Catalunya.

D’aquesta manera, la nostra entitat continua fidel a una trajectòria cívica que és la mateixa des que es va fundar l'associació el gener de 1976, i que ha possibilitat que, entre altres coses, féssim costat a moviments com l'Assemblea de Catalunya, la Marxa de la Llibertat, les campanyes per l'Estatut d'Autonomia de 1979 i pel del 2006, les consultes populars del 2010, la gran manifestació de l'Onze de Setembre de 2012 contra la sentència del TC i moltes altres manifestacions del compromís del CCB amb la voluntat majoritària del poble català, que vol expressar-se i decidir el seu futur per via democràtica.

D’aquest acord se'n donarà compte a la propera assemblea general que es celebri, perquè el ratifiqui si escau, en el marc dels Estatuts de l'associació.

Balsareny, juny de 2013



El web del Pacte on totes les associacions de Catalunya són convidades a adherir-s’hi és aquest:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.