dimarts, 25 de juny del 2013

Recerca de la memòria

BIBLIOTECA

Recerca de la memòria

De vegades, els bibliotecaris tenim la sort de trobar-nos amb històries precioses com la que em vaig trobar el passat mes de juny a la biblioteca de Balsareny.

La doctora Rosa Alcalá, poeta i professora de literatura de la Universitat de Texas El Paso, es va presentar a la biblioteca amb una fotografia de 1957 on sortia la seva mare envoltada d’un grup de noies joves. La foto havia estat feta a l’interior de la fàbrica de la Colònia Soldevila. Algú l’havia penjat a internet i ella la va trobar fa uns mesos.

La Rosa, que va néixer a Nova Jersey el 1969, és filla de la María Díaz Plaza, nascuda a Almeria el 1930, i que va venir a balsareny amb la seva família l’any 1936, quan tenia 6 anys.

La María va treballar a la Colònia Soldevila des de l’any 1944 fins al 1968, que va emigrar a Amèrica.

Ara, després de 45 anys, la Rosa busca persones de Balsareny i de la Colònia Soldevila que recordin aquells anys viscuts al nostre poble, i que recordin la seva mare. Ho vol per a un projecte poètic en què està treballant.

Així que us deixo la fotografia i la nota que em va fer arribar, per si algú pot ajudar a identificar les dones que hi apareixen.

Maria Jesús Rodríguez


Carta de Rosa Alcalá:

“Encontré en el internet esta foto tomada en la Colonia Soldevila (Sant Esteve), alrededor del año 1957. Aquí aparece mi madre, María Díaz, con sus compañeras de trabajo. Soy poeta y profesora en los Estados Unidos y me gustaría saber más sobre esta foto para un trabajo de poesía. Mi correo electrónico es ralcala1@utep.edu

Un gran saludo y gracias por toda vuestra ayuda.

Rosa Alcalá, PhD
Associate Professor
Department of Creative Writing/ Bilingual MFA
Liberal Arts 415
500 W. University Dr.
El Paso, TX 79968-9991”


Podeu trobar la foto en aquest enllaç:
http://www.flickr.com/photos/bbalsareny/9099863163/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.