dilluns, 11 de juny del 2012

Balsareny per la Independència informa


El dia 17 de maig es va celebrar la Caravana del Bages per la Independència. Sis columnes de vehicles, cotxes i motos, van sortir de sis punts geogràfics diferents de la comarca, amb estelades i símbols independentistes, per confluir al parc de l’Agulla de Manresa. S’hi van concentrar prop de 600 cotxes i unes 1.500 persones en un acte cívic i festiu. També hi va participar l’assemblea territorial de Balsareny de l’ANC (Balsareny per la Independència), acabada de crear pocs dies abans, amb una participació d’uns vint cotxes.

Balsareny per la Independència farà la seva presentació pública a la sala Sindicat el proper divendres dia 6 de juliol, a les 21,30h. El coordinador de l’assemblea local és Josep Sanmiquel; la secretària és Maria Àngels Rovira, i la tresorera Josefina Mas. L’acte comptarà amb una conferència a càrrec de Marcel Mateu, membre del primer consell permanent de l’ANC i professor de Dret Constitucional de la UOC i la UAB, que parlarà sobre «L’Assemblea Nacional Catalana», que, com és sabut, és una organització cívica i ciutadana independentista de caire transversal, és a dir, al marge de qualsevol opció política específica. Seguidament intervindran la Coral Sant Esteve  i  el grup de rapsodes dels Pastorets de Balsareny, que interpretaran un recital de poemes i cançons titulat «Al servei d’aquest poble». No cal dir que tothom hi és convidat: hi podreu conèixer de primera mà les activitats locals i comarcals previstes per als propers mesos i podeu ajudar donant suport a aquesta causa.

L'objectiu final és clar: aconseguir per a Catalunya la condició d’Estat propi. És aquest un anhel de cada dia més ciutadans, i un tema que ha passat de ser tabú a ser contemplat com a l’única solució als problemes econòmics, polítics i socials del nostre país. Cada vegada més gent ho entén així, no tan sols partits polítics, universitats i institucions de la societat civil, sinó també per un considerable gruix de ciutadans, i no tan sols els que s’han sentit catalanistes tota la vida, sinó tothom qui viu a Catalunya i és víctima de l’espoli fiscal i d’infraestructures que patim. Però no podem esperar que ens ho resolguin els altres: al contrari, la societat civil hem de posar-hi al coll per aconseguir un suport màxim als objectius de l’ANC i per empènyer els partits polítics representats al Parlament de Catalunya a obrar en conseqüència amb el que vol el poble català.

Però hi ha encara força feina a fer: cal ajudar a  perdre la por a molts catalans i cal aconseguir el suport explícit de molta més gent, massa avesada a quedar-se a casa a esperar esdeveniments. «Ara és l’hora, catalans». Per això l'ANC vol organitzar altres actes populars que esdevinguin fils conductors per confluir en la multitudinària manifestació prevista per a l’Onze de Setembre d'enguany a Barcelona.

Balsareny per la Independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.