dijous, 4 de març del 2021

Concentració per la llibertat d’expressió

  
El passat 16 de febrer, a les 7 de la tarda, un grup de veïns de Balsareny, a conseqüència del empresonament del cantant Pablo Hasél, van convocar una concentració davant de l'Ajuntament per reivindicar el dret a la llibertat d'expressió.
 
Una setantena de veïns es van concentrar pacíficament i amb un gran sentit de responsabilitat. Tot i que la concentració s’havia convocat davant de la Casa de la Vila, els manifestants van decidir canviar-ne la ubicació i fer-la a la plaça de l'Església, més àmplia i que els permetia guardar millor les distàncies entre ells, ateses les recomanacions habituals en temps de pandèmia. Allà es va llegir el següent manifest: 

«Condemnat per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme per unes opinions manifestades en uns tweets i per la lletra d'una cançó, Pablo Hasél es convertirà en el primer artista empresonat efectivament a l'estat espanyol des dels inicis de la transició democràtica. La llista, però, de processaments, imputacions i condemnes a artistes els últims anys, converteix l'Estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món. 

»Avui és Pablo Hasél, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem, ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística. Considerem aquesta condemna, així com les de la resta de companys i companyes que es troben en una situació semblant, un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d'expressió personal i artística. 

»Manifestem el nostre suport a Pablo Hasél i el nostre rebuig total i absolut al seu empresonament, com ho fem també per totes les persones encausades, exiliades i empresonades per defensar els seus drets i els nostres. 

»Demanem l'anul·lació de totes les causes obertes i les sentències condemnatòries de tots els artistes processats per la seva expressió artística. 

»Exigim al govern de l'estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials el respecte més escrupolós a la llibertat d'expressió, en tant que dret fonamental de tots els ciutadans.»
 
Sarment
Fotos: Txus Garcia





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.