dimarts, 15 de setembre del 2020

La Diada nacional de Catalunya a Balsareny

Enguany a Balsareny, ERC i l’ ANC, dues entitats d’àmbit polític, van fer actes en formats reduïts i adaptats a les mesures de seguretat del moment.

Com cada any l’Onze de Setembre, a dos quarts de 9 del matí, el grup d’ ERC de Balsareny i altres acompanyants es van dirigir al serrat del Maurici a canviar la senyera del turó, un dels símbols que representa la nostra població, cultura i història. L’antiga senyera ja fa dies que la van tallar i escampar pel terra. Sap greu que es produeixin aquests actes incívics i d’atac a símbols del país.

Un cop al turó es va fer la renovació de la senyera i es va cantar Els Segadors. Enguany l’acte va ser molt breu i amb un nombre reduït de persones per complir amb les mesures que s’exigeixen. Per aquest motiu se’n va fer poca difusió.

A la tarda, a la plaça de la Mel es va celebrar un acte sota el paraigua de l’ANC; un paraigua que intenta aixoplugar tots aquells que volen avançar cap a una República catalana. 

Enguany, la concentració va tenir un format estàtic i limitat. Cada participant va ocupar un espai marcat a terra per tal d’assegurar la distància de seguretat establerta i, evidentment, amb mascareta.

A les 17:14 es va engegar l’acte amb la lectura d’uns parlaments, un de l’ANC local i l’altre de l’ANC nacional. A continuació, dos rapsodes van recitar un parell de poemes dedicats als presos i als exiliats. L’acte va acabar cantant Els Segadors, himne nacional de Catalunya.

Aquesta concentració, a Balsareny i en altres localitats, va substituir la participació a l’acte reivindicatiu i més multitudinari que des de fa anys es realitza en aquesta data.

En acabar, una desena de cotxes amb gent de Balsareny es van afegir a la Rua en marxa lenta fins a la presó de Lledoners per donar suport als presos.

La gent de Balsareny, amb canvis de senyera, marxes de torxes o concentracions atípiques, es manté dins de les accions més generals que se celebren arreu del país.

Per altra part, l’Ajuntament de Balsareny va organitzar diversos actes, amb una pista de “divertixocs” per a petits i grans; una ofrena floral al monòlit en honor de Pere Casaldàliga a la plaça Montserrat; un berena-sopar amb productes de proximitat –que substituïa aquest any la tradicional sardinada popular– i un concert a càrrec d’Anaïs Vila.

Sarment

Fotos: Serrat del Maurici: ERC Balsareny / Plaça de la Mel: Txus Garcia.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.