dissabte, 15 de febrer del 2020

Traginers Joves 2020





 El dissabte 15 de febrer, a les onze, es va obrir el rebost del Traginer i l'exposició antològica de fotografies. Tot seguit, després d'un repic de campanes, es va formar la Cavalcada dels Traginers Joves, que va desfilar pel nou recorregut d'enguany, que evita els carrers del nucli antic. Del carrer del Carrilet cap a la carretera de Moià, carretera de Manresa, plaça Onze de Setembre –on es feia el comentari de la desfilada i la benedicció, a càrrec de Mn. Antoni Bonet–, carretera de Berga, carrer Barcelona, la Travessera, carrer de la Costeta, carretera de Manresa i carrer Ponent fins a la plaça de la Mel, on van actuar les bandes i van actuar els Dansaires (vegeu crònica a part).

El banderer era Òscar Tamayo Serrano, i els cordonistes eren Aina Rabaneda Guirado i Oleguer Rodríguez González, escortats pel Pubillatge local, pels Tabalons de Xàldiga de Manresa, pels Bastoners i pels gegants petits de la colla Geganters i Grallers de Balsareny. La cavalcada la formaven també una llarga corrua de traginers amb cavalleries proveïdes d'àrguens, pedreres, gerres de mel, feixos de llenya, lleteres, sorreres, gàbies, arnes, un carro de la bota i nou carros d'escalada amb tot de mainada, seguits de tot de genets joves. En conjunt, una desfilada lluïda, en un magnífic ambient de festa, pel qual cal felicitar l'organització i tots els participants.

Els actes continuaran a la tarda amb el Joc de les Anelles, el concert "Traginers música exprés" dels alumnes de música moderna de l'Escola Municipal de Música, més les inauguracions oficials de l'exposició de fotografies, el Rebost i les Rodes del Traginer, la Botiga de Ceràmica i la Taverna del Traginer. Al vespre, amb el gran Correfoc, l'espectacle pirotècnic i el Castell de focs, a càrrec de la colla Peta Fluix de Balsareny, amb els Diables i Tabalers Tronats de Monistrol i els Diables de Terrassa. I a la nit, la Ruta del Traginer amb els tabalers de Xàldiga, i el concert de mitjanit amb Valira + Sixtus + Arràdio Rosita.

Els actes de la festa ja havien començat dijous dia 13, amb el Traginer a l'Escola, amb la presentació del banderer jove i les cordonistes, i la classe d'equitació etològica "Coneix el cavall", amb Susanne Lenk. Al vespre es va obrir la Taverna del Traginer, en la seva nova ubicació al carrer de la Creu. I el divendres dia 14, a la taverna, hi va haver un torneig de Botifarra; al vespre, el Correfoc Infantil, a càrrec de la colla Peta Fluix, amb els Tronats de Monistrol i els Asmodaics & Goliaters de Sant Fruitós de Bages, seguit del sorteig del Traginer Petit. I a la nit del divendres, el sopar Matalarasca, més un concert, a la Taverna; i a la matinada, el concert jove amb Vizuri i DJ. I la festa grossa serà diumenge.

Sarment
Fotos: R.C.





















































 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.