dimecres, 26 de febrer del 2020

'En terra de dracs', TEMPO de gener




Acabem el mes de gener, concretament el dia 26, donant la benvinguda novament al Cicle d’espectacles familiars TEMPO.



La Patricia i la Maria, alumnes de l’escola de teatre, acompanyades per la dinamitzadora cultural Elisa Jorba, ens presenten un nou espectacle de  la companyia Pep López.


Pep López,  inicià la seva activitat professional en el terreny de la música per infants l'any 1976. Va estudiar al Conservatori Superior de Música a Barcelona, complementant la seva formació al Taller de músics i Aula de Jazz a Barcelona, Bèlgica i Colorado (EEUU) i és llicenciat en Música Tradicional per la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).


Graduat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).Crea diferents formacions musicals i especialment dirigides al públic infantil fins consolidar-se amb el grup "El Sac de Gemecs". Col·laborador des de l'any 1990 en l’assessorament dels grups de música per a infants al Mercat de Música Viva de Vic. Director musical de diverses edicions del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà del Llobregat. I ha col·laborat en diverses ocasions amb músics d’àmbits molt diferents com en Pep Sala, Pep Poblet, Joan Crosas, Miqui Puig, "Los Manolos", Santi Arisa, entre altres.


I arriba a Balsareny per presentar-nos l’espectacle “ En terra de dracs”. El qual narra la història de la Martina i el Dídac que, tot remenant calaixos, troben un llibre sobre dracs i altres éssers mitològics. Junts decideixen esbrinar què hi ha de cert en tot allò i acaben trobant-se  històries sobre un emperador xinès que patia d’un mal de cap terrible, la d’un nen que va canviar jugar amb un drac per una videoconsola, o la d’unes perles que apareixien cada matí sota al coixí.


Totes elles arriben al públic de la sala Sindicat, amb humor i interactuant amb aquest, que contempla amb tot detall  l’espectacle, sense voler perdre’s el munt d’imatges de dibuixos animats que son projectats a dalt de l’escenari. Un públic sempre a punt per a agafar fort el manillar d’un imaginari patinet, posar-se el casc, els guants, i començar a patinar junts amb l’autor.


Cantant també amb la musica de la seva guitarra, que acompanyada amb bateria electrònica i un GuZheng xinès, ens acosten al jazz i el swing, el funk, la cançó d’autor, les balades, o el cabaret literari. El patinet, La llegenda de Sant Jordi, L’Arc de Sant Martí i Puff, the Magic Dragon (tornada en anglès), es canten mentre es narren els contes: Les dones d’aigua,  En Lung i la Gu Zheng i Udú, un drac africà.
Per finalitzar l’espectacle, la companyia Pep López fa il·luminar sorprenentment unes  varetes que havia repartit entre el públic per acabar d’interactuar amb ells, omplint de llum i colors les butaques de la sala Sindicat.



Moltes gràcies i enhorabona als organitzadors!

Text i fotos: Jordi Vilanova








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.