dimecres, 26 de febrer del 2020

Seguim "Esgriolant"!




I ho fem satisfets en veure que, de mica en mica, les petites iniciatives populars, quan són impulsades des de el cor i pel reconeixement envers les persones, com és el cas de la proposta sobre la divulgació de les causes d'en Pere Casaldàliga, són moltes les persones que hi mostren interès i s'hi adhereixen per sumar-se a la iniciativa. Gràcies, moltes gràcies!

El també moviment ciutadà "Balsareny Educa", interessat pel projecte, és qui conduirà una reunió, oberta a tothom, promoguda per Esgriolem del Cercle Cultural, i amb el suport de la família Casaldàliga, el proper dissabte dia 7 de març a les 11 h a la sala petita del Sindicat. Hi volem dur a terme una pluja d'idees sobre Balsareny i Casaldàliga, i crear una gran taula de treball per donar vida i forma al projecte.

Totes les persones i entitats del poble hi són convidades, com així ho han estat, per part d'Esgriolem, persones que considerem rellevants per la seva trajectòria de responsabilitat municipal, com és el govern municipal i la nostra alcaldessa, Noèlia Ramírez, o els exalcaldes Rabeya, Soldevila, Neiro i Viu; així com el rector de la parròquia, Mn. Antoni Bonet, i altres personalitats de l'entorn de les causes de Pere Casaldàliga.



Molts haureu vist la premsa comarcal, que amb motiu dels 92 anys del bisbe, celebrats el passat dia 16 de febrer, ha buscat informació sobre ell al seu poble; i nosaltres, sense fer gaire "soroll", hem despertat també el seu interès. I ens han vingut a buscar, i els hem explicat qui som i què volem.


No som cap entitat explícita, ni cap col·lectiu registrat burocràticament, simplement som persones que tenim voluntat i objectius i volem, junts, fer poble i fer país. Tenim la sort d'estar "abraçats" pel Cercle Cultural de Balsareny i esperem que aviat en aquesta abraçada s'hi afegeixi una gran diversitat de poble.

Volem donar les gràcies també a la colla de Geganters i Grallers de Balsareny, així com al Pubillatge i a la Comissió de la Festa dels Traginers, que van participar en un petit gest d'estima a la família Casaldàliga que vam promoure des d'Esgriolem, fent que el gegant Traginer Marc lluís un retrat d'en Pere Casaldàliga durant tota la cavalcada. Prèviament, amb el Pubillatge es concertaren davant de cal Lleter, on vam voler fer una fotografia del moment que fos enviada al mateix bisbe.

Jordi Vilanova



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.