diumenge, 1 de setembre del 2019

Pere Casaldàliga, testimoni fins al final

LA VEU DEL CAMPANAR



Parla molt fluixet, molt poc i no se li entén gairebé res. Estic asseguda al seu costat i el silenci ho embolcalla tot. Un silenci moltíssimes vegades alimentat per la seva mà que estreny la meva i pels petons que m’hi fa, per l’afecte que visibilitza. Un silenci que voldria trencar per preguntar-li com està, què sent… Un silenci carregat de paraula i de gratitud. Silenci farcit de vida viscuda, destil·lant entrega, Utopia, Regne. Silenci dens, comunicatiu, en lentitud sagrada, profunda i entranyable. Com el silenci davant del Misteri, quan ja no hi ha paraula.

El miro i els seus ulls gairebé tothora miren cap a un indret que desconec. No gosaria dir sempre absents, però s ícap on a mi ja no se’m permet arribar.

Què deu estar pensant? Com deu sentir la vida en aquests moments? Destijaria ja volar o allò que a nosaltres ens sembla que és no viure, per al Pere és encara espai de profunda riquesa?

Tot arriba a la seva fi de manera senzilla, subtil. Segurament com pertoca a aquest bisbe menut, fràgil de cos, gran d’esperit. Està recorrent el seu camí cap a la Resurrecció, tot i que segurament encara li queda un temps llarg. Volant a poc a poc, sense grans estridències, amb pau, sense soroll, sense molestar. No se li sent mai una queixa, una reprovació, al Pere.

Testimoni de vida assusmida fins al final! Testimoni de vida entregada fins al final! Testimoni d’Encarnació!

                                                            Maritxu A. (publicat 21-4-19)




A G E N D A    C U L T U R A L
SETEMBRE

Dia  1. Diumenge. La veu del campanar per Ràdio Balsareny. De les 10 h. a les 10,15 del matí.

Dia  8. Diumenge. Festa a l’ermita de la Mare de Déu del Castell. Hi haurà l’eucaristia a les 5 de la tarda. En escaure’s en diumenge, hi donarem un cert relleu. Aquest dia no hi haurà missa a l’església parroquial a les 12 h.

Dia 10. Dimarts. Eucaristia al Casal Verge de Montserrat a les 17 h. És oberta a tothom.

Dia 15. Diumenge. Eucaristia a Sta. Margarida d’Argençola a les 10 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.