dilluns, 11 de febrer del 2019

Traginers 2019: Presentació de la Festa



El dia 9 de febrer, al Rebost del Traginer, als baixos de cal Merenci, es va fer la presentació oficial de la Festa dels Traginers 2019. Com a representants de la Comissió de la Festa van presentar l’acte Abel Artigas i Jordi Santasusana. Hi havia presents el Traginer d’Honor entrant, Jaume Artigas, i el sortint, Rossend Santasusana i força jovent entre el públic. L’acte es va centrar precisament en la participació juvenil en la Festa: hi van intervenir  Clara Rivero, Eloi Rivero, Joel Otero i Arnald Viu. També es va fer esment dels banderers i cordonistes de la Cavalcada Jove dels últims anys: Eloi Rivero Rodríguez, Aina Rodríguez Pulido i Marc Cabra Marquès (2014); Joel Otero Masplà, Isaac Villagrasa Jubert i Arnau Corominas Prat (2015); Mireia Caballero Estruel, Ona Bonillo Santamans i Eva Comabella Perés (2016); Queralt Bonet Puig, Ivet Ambròs Manzano i Júlia Soler Llorens (2017) i Enric Medina Bruch, Francesc Xavier Caballero i Joan Riera Isern (2018). Els banderers joves d’enguany seran: Xavier Corominas Prat, Bernat Carulla Magem i Jenay Hernández Bovet. 

El programa, com cada any ens té acostumat, és esplèndid. Hi ha una salutació que, enguany, va a càrrec de l’equip que organitza la Taverna. Segueixen un escrit del banderer d’aquest any, Jesús Acevedo i Sánchez i un sobre el Traginer d’Honor, Jaume Artigas i Sellarés. A continuació, el programa dels actes de la festa, molt detallat, indicant, a part de tots els actes, la composició de la Cavalcada Jove i la Cavalcada dels Traginers, amb la relació de tots els elements que la integren, inclosa una descripció de tots els bastos i albardes; també la relació de tots els trofeus que es disputaran a la Cursa d’ases, ponis, mules i cavalls al circuit del Castell. Hi ha un escrit de Josep Sensada Masanés, que celebra els seus 50 anys de servei incansable a la caseta d’informació; un plànol de Balsareny amb totes les indicacions necessàries per gaudir de la festa. No hi manquen les pàgines del “Traginer Petit”, amb jocs i passatemps; i el tradicional Diccionari de la Festa, que enguany ja ha arribat a la lletra M. Segueixen les bases del XLIX Concurs de Fotografia i la relació de premis als participants. I tot plegat, farcit de fotografies, amb un disseny agradable i molt ben equilibrat. La portada, no cal dir-ho, és el cartell de la Festa de 2019, obra de Txus Garcia i Adrià Davins. 

Estem segurs que, també aquest any, la nostra festa serà un èxit, i desitgem que tot vagi rodó i que vingui molta gent i que s’hi passin bé. L’esforç que hi esmercen tants i tants balsarenyencs bé s’ho val. Felicitats als organitzadors, i a tothom molt bona festa dels Traginers!

Sarment
Fotos: A.Selgas
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.