dilluns, 18 de febrer del 2019

Ramon Soler, escaquista i culé

ENTREVISTA


Ramon Soler, un culé amb gran estratègia davant del tauler d’escacs

Ramon Soler i Massana és jugador del Club d’Escacs Balsareny i forma part de la junta directiva d’aquesta associació. En Ramon va néixer a Balsareny el 30 d’abril de 1960. En arribar a l’edat escolar va cursar els estudis a l’Escola Parroquial Sant Josep de Balsareny, on va obtenir el Graduat Escolar, i el quart curs de Batxillerat.

A en Soler, tal com ens explica, en el camp de la lectura li agrada llegir la premsa diària i diversos tipus de revistes. A part dels escacs, actualment en el camp dels esports practica el taitxí i el ioga, i sobretot es considera un autèntic culé, seguidor del Futbol Club Barcelona.

— Com va començar la teva afecció envers els escacs? Quants anys fa?

 Recordo que des dels 8 anys anava a veure jugar als escacs al bar de Cal Boter. Allí, els diumenges hi competia el meu pare, i aquesta va ser la raó per la qual en vaig aprendre. Per tant, ara farà uns 50 anys.

 I no tens cap altre antecedent familiar en el camp dels escacs?

 Doncs que jo sàpiga, no; no en recordo cap més a part del meu pare.

 Darrerament diferents mitjans de comunicació han comentat que els escacs no es podrien considerar un esport. Què en penses, n’estaves al cas?

 A part de respectar l’opinió general de diferents professionals, jo personalment penso que els escacs es podrien considerar com un esport mental.

 Com es viu el fet d’estar assegut davant d’un tauler d’escacs amb figures com torres, àlfils, peons, cavalls i rei?

 Doncs a cada jugada un hi posa molta il·lusió i intenta d’encertar la millor estratègia per tal de dominar el contrari. I també l’oportunitat d’aprendre’n cada vegada més.

 Finalment, digues, si et plau, on es troba la seu del Club d’Escacs Balsareny?

 Ens podeu trobar al Local d’Entitats, situat a la plaça Ricard Viñas, on hi havia hagut l’antic convent de les Monges.

Gràcies, Ramon i que per molts anys puguis continuar jugant i, si pot ser, guanyant, i col·laborant desinteressadament amb aquesta històrica associació local.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.