dimecres, 13 de febrer del 2019

"Gargots", de Joan Flores - Biblioteca Pere Casaldàliga


Exposició ‘Gargots’, de Joan Flores

Del 7 de febrer al 7 de març de 2019 podeu visitar, en l’horari habitual de la Biblioteca, l’exposició ‘Gargots’, del balsarenyenc Joan Flores. L’autor ens presenta part de la seva obra, concretament la dedicada al gargot, on ens mostra aquest traç, aparentment senzill, a través de diferents tècniques pictòriques, mides i formats. Una mostra original i de qualitat que no està deixant indiferents les persones que fins ara l’han visitada.

Joan Flores escriu aquesta reflexió al voltant del gargot:

“A l’inici, abans del signe com a símbol d’allò no dit, però expressiu, fou el gargot. És la marca que fa un nen quan agafa per primer cop un llapis i s’enfronta al blanc paper o la repintada paret. És, aleshores, quan aquest petit humà realitza la seva primera obra d’art.

Molt abans que els humans deixessin signes a les roques, feien gargots sobre l’arena. Avui dia, encara que marginat davant del venerable traç acadèmic, el gargot ha pres una situació de privilegi en quant a la identitat del gargotaire, ha esdevingut rúbrica!

El gargot és revolució.
El gargot ens fa artistes a tots, 
les avantguardes artístiques així ho certifiquen.
El gargot és pura expressió;
d’això, fins ara, se’n deia art.”









Taller infantil de Traginers a la Biblioteca

Enguany, la Biblioteca ha volgut sumar-se a la Festa dels Traginers i ho ha fet amb  un taller infantil, juntament amb la Comissió de la Festa dels Traginers. A partir de contes i jocs hem passat una estona molt agradable i divertida, on la feina del traginer i els animals de càrrega i tragí han estat els protagonistes.


Laboratoris de lectura a la Biblioteca

Aquest any 2019, la Biblioteca ha entrat dins del projecte de ‘Laboratoris de lectura’ de la Gerència de biblioteques. Per tant, al llarg de l’any s’aniran oferint diferents laboratoris adreçats al públic infantil (de 4 a 10 anys).

Els laboratoris de lectura portàtils són espais de creació per a les famílies que conviden a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli del terme. Permeten gaudir de l'essència dels llibres infantils des de la vessant creativa. Es miren els llibres d'una altra manera, s'hi experimenta per treure'n tot el suc que ofereixen. Es tracta d'una experiència enriquidora, amb un format que sorprèn. Cada laboratori és un bombonet, una capsa de sorpreses. 


El passat mes de desembre vam fer el laboratori ‘La capsa d’en Frederick’, dedicat a aquest ratolinet del conte de Leo Leoni. El mes de febrer hem fet ‘El Llop ha tornat’ i al març en farem el tercer, dedicat a la porqueta més coqueta de l’univers, l’Olívia.







Ana Pérez Hidalgo
Fotos: A.Pérez / A.Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.