dimecres, 22 de juny del 2016

VnG Gospel Choir a Balsareny

BALSARENY AVUI

L’aigua de les fonts, un patrimoni de tots

Fa dies que diferents veïns de Balsareny han alertat d’una avaria a la font d’aigua pública situada a la Baixada del Torrent. “Balsareny Avui” vol fer arribar a la responsabilitat competent del patrimoni públic balsarenyenc aquest defecte.

Fa setmanes que es pot veure que per la base d’aquesta font s’escola un fil d’aigua que forma un petit regueró carrer avall. Sort que no ens trobem al mig de l’hivern, ja que el fet encara tindria més gravetat a causa a la possibilitat de glaçades i pel corresponent perill per als usuaris de la via pública.

Degut a la periodicitat del Sarment, podria donar-se el cas, però, que quan aquestes lletres vegin la llum la font ja hagi estat reparada.


VnG’s Gospel Choir a Balsareny

La tarda del diumenge 5 de juny de 2016, la sala el Sindicat va acollir el grup de cantaires de Vilanova i la Geltrú VnG’s Gospel Choir, del qual en forma part la balsarenyenca Desiré Peralta Clariana. Aquest va ésser la darrera actuació musical del cicle Sona B, que tornarà de nou la temporada que ve a partir del mes d’octubre.

La Desiré, abans d’interpretar amb el grup la cançó de Joan Manuel Serrat “Pare”, va dir les següents paraules d’agraïment i en memòria del seu pare: «Tal com han dit els meus companys, avui és un gran goig per a tots nosaltres poder-nos trobar en aquesta magnífica sala el Sindicat, i n’he de donar les gràcies a l’Albert Otero, quan fa dies vaig demanar-li poder venir al meu poble. Ara, segur que la mare plorarà; una d’aquestes llàgrimes vagi per l’amor a la música que em va trasmetre el meu pare, Josep Joan Peralta, qui ens va deixar fa un temps. A ell li dec el cant i la passió per la fotografia; i segur que, si avui fos aquí, el podríem veure enfilat allí, al bell mig d’aquestes grades amb el seu trípode”.

Aquest cor, nascut a finals de l’any 2007, format per més de cinquanta persones de diverses edats i procedències, partint dels espirituals clàssics o contemporanis ha experimentat i portat l’alegria i vitalitat de la música negra arreu on ha cantat. Però va molt més enllà, duent al seu terreny clàssics del pop-rock, des de Queen fins a George Michael, viatjant fins la música d’arrel africana o atrevint-se amb cançons de casa nostra.

Josep Gudayol i Puig 
Foto: VnG Gospel Choir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.