diumenge, 5 de juny de 2016

Balsareny celebra el Dia de l’Associacionisme Cultural


Per segon any, les entitats de Balsareny s’han adherit a la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, instituït per la Generalitat de Catalunya per tal de posar de manifest el potencial cultural de les associacions de la societat catalana. 


A Balsareny, la diada l’ha organitzat la Regidoria de Cultura i el Consell Municipal de Cultura amb la participació activa de les entitats locals.


Dissabte, 4 de juny, el Centre Instructiu i Recreatiu va celebrar una jornada de portes obertes, amb partides de billar i de ping-pong i una taula d’intercanvi de llibres.


Diumenge, 5 de juny, va tenir lloc al Sindicat un acte anomenat  “Portes obertes a la Cultura”. Després d’una salutació del regidor de Cultura, Albert Otero, va començar l’espectacle, amb la presentació a càrrec de Marc Vilardell i diferents membres de l’emissora Ràdio Balsareny.


Primerament, els Astroamics van presentar la pel·lícula infantil “El follet de les estrelles”, feta per Txus Garcia i altres balsarenyencs: un viatge molt estimulant d’un nen i un follet per les galàxies de l’Univers. Els Astroamics van anunciar també una observació de la Lluna, Júpiter, Mart i Saturn el proper dissabte, 11 de juny, al castell de Balsareny.Tot seguit, Àngel Ribalta, en nom de la Comissió de la Festa dels Traginers va presentar l’informe ”Arri, engeguem la Festa”, sobre el present i el futur de la nostra Diada per excel·lència: un resum del que es va parlar en la jornada de debat que es va celebrar el passat 7 de maig.
A continuació, els Dansaires dels Pastorets de Balsareny, dirigits per Alba Fontanet, van ballar dues danses tradicionals: el "Ball de pedretes" i el "Galop grec". I els Rapsodes dels Pastorets de Balsareny van oferir una lectura de poemes de Pere Casaldàliga: un tast del recital que oferiran el proper dia 16 de juny a la Nova Jazz Cava de Terrassa.
Seguidament, el Grup La Il·lusió de l’Associació Ametllers van escenificar la cançó “Remena, nena” de Guillermina Motta. Després, en representació de l’ARFAC (associació de residents, familiars i amics del Casal Verge de Montserrat), Jordi Vilanova va retre homenatge a l’humorista “Eugenio” explicant una selecció dels seus acudits.


I tot seguit, el grup de Balls en Línia del Casal de la Gent Gran va fer una ballada per demostrar la bona feina que fan.L’acte es va cloure amb una sessió de cant coral. La Coral Juvenil Romaní, amb Marc Comabella al piano, va cantar “Arrels” i “Volem pa amb oli” d’Esquirols; i conjuntament amb la Coral Sant Esteve, “Invocació a sant Jordi”, de Salvador Espriu i Francesc Vila. 
La Coral Sant Esteve va interpretar “Sense vent”, popular escandinava, i “Nit de Sant Joan”,  popular suïssa.
I la Coral Els Ametllers va oferir el cànon “Dins la fosca” i l’himne “El cant del Poble”, de Josep M. de Sagarra i Amadeu Vives. Totes les corals van actuar sota la direcció de mossèn Joan Bajona.

Va ser un acte lluït, amb una bona assistència de públic que va premiar amb els seus aplaudiments la bona feina de les entitats culturals de Balsareny. Esperem que es vagi consolidant aquesta festa.

Sarment
Fotos: Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.