divendres, 13 de maig del 2016

L'Ajuntament informa



















Maig de 2016

Balsareny va tancar el mes d’abril passat celebrant amb èxit la seva Festa Major. Aquesta ha estat la primera del nostre mandat, pensada amb la idea bàsica d’oferir actes i activitats més dinàmics i renovats per a totes les edats i donar més vida i moviment als carrers de Balsareny; això sí, respectant majoritàriament la seva estructura tradicional i sent capaços d’harmonitzar elements i actes de la tradició local amb noves propostes. Concretament, en aquesta festa major hi va haver un increment de les cercaviles i els espectacles de carrer, una major implicació de les entitats i associacions i van crear-se noves activitats, com la botifarrada popular o el concert i ball de l’Orquestra Maravella, amb entrada revertida solidària, ambdues de divendres, o la sortida de la Biblioteca al carrer, la primera edició del Cercatapes i la gran nit de Rock & Roll que va oferir el concert de dissabte de Sant Jordi. Des del consistori hem valorat el seu desenvolupament i considerem que aquesta festa major ha tingut un èxit satisfactori, en tant que els actes s’han desenvolupat correctament i la vam veure molt participada, vistosa i renovada en bastants aspectes, per la qual cosa ens agradaria seguir millorant la seva organització i fer-la més gran i participada any rere any.  Ara, però, ja ens endinsem al mes de maig i, posteriorment, ho farem al mes de juny, i Balsareny ja prepara noves activitats per l’estiu, obrint també nous períodes d’ajuda a les entitats i associacions locals, la base de l’activitat local. A continuació, us farem cinc cèntims del que està per venir a Balsareny durant els propers mes d’inici de l’estiu.

A finals de maig (cap de setmana del 21 al 22 de maig) es celebren, per primer cop a Balsareny, les “Jornades interculturals i solidàries”, una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament que pretén, com a eix central, fer un acostament entre cultures des de l’àmbit gastronòmic, al mateix temps que busca conscienciar a la població local sobre la crisi humanitària i el drama de les persones refugiades a través d’un seguit de xerrades, tallers i projeccions de documentals relacionats amb aquesta temàtica. El dia 5 de juny tindrem les “Jornades de l’associacionisme cultural”, amb la col·laboració i participació d’un gran gruix de les entitats i associacions locals, al mateix temps que s’obre els període perquè les entitats culturals i esportives del municipi sol·licitin subvencions per tal de dur a terme les activitats que tenen programades durant l’any. El termini per fer la sol·licitud i entrega de documentació necessària per aquestes subvencions serà de l’1 de juny a l’1 de juliol. Les entitats i associacions que desitgin sol·licitar aquestes ajudes poden informar-se degudament de com fer-ho consultant la seva tramitació amb el personal administratiu de l’Ajuntament.

Al juny, durant el cap de setmana de l’11 i 12, Balsareny acollirà una nova fira, que en aquest cas es tracta de l’Ecosalut, una fira de salut, consciència i ecologia que, enguany, es celebrarà al nostre municipi, organitzada per l’Associació Ecosalut amb el suport de l’Ajuntament de Balsareny i Santiveri. Els actes principals de la fira, que els formaran tot un seguit de tallers i conferències que duraran dos dies, s’emplaçaran a la Sala Sindicat i als locals de la plaça de la Mel, però també la plaça serà l’escenari de les paradetes i expositors. En aquesta edició del Sarment, podeu llegir la nota de premsa que l’Associació Ecosalut ha preparat per explicar aquesta fira d’una forma més detallada.

Paral·lelament a tot això, com ja sabeu amb l’estiu arriba l’obertura de la nostra piscina municipal, i des del consistori ja estem ultimant els tràmits de contractació dels socorristes, personal de recepció  i cessió de la gestió del bar de la piscina, tot per oferir el millor servei possible als usuaris de la mateixa. Tanmateix, volem recuperar una tradició local d’estiu, perduda durant els últims anys i, per aquest motiu, des de la Regidoria d’Esports i Benestar Social, aquest any reprendrem la organització i celebració del Torneig Solidari de Futbol Sala d’Estiu 2016. Properament, oferirem més informació sobre aquest torneig. A finals de juny tindrem el primer Sant Joan organitzat pel nostre equip de govern, que també presentarà algunes novetats, i al mes que ve les celebracions de Sant Cristòfol i les festes dels carrers.

Res més, a gaudir de l’inici de l’estiu i fins al mes vinent!

Albert Otero Bonet
Regidoria de Cultura, Comunicació i Informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.