dimarts, 17 de maig del 2016

Albert Otero, responsabilitat amb dedicació i amor a Balsareny

ENTREVISTA


Albert Otero és el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Balsareny, membre del grup municipal Gent de Balsareny.

Otero va néixer el 30 d’abril de 1988 i té els estudis de grau en Art i Disseny i en Filosofia, els quals va cursar a l’Escola Massana i a la Universitat Autònoma de Barcelona, respectivament. Ell es defineix com a “autodidacta per vocació, sempre intentant aprendre alguna cosa a la universitat de la vida”. L’Albert sempre ha estat un apassionat per la lectura i actualment està llegint “El procés”, de Kafka. També és un gran viatger i sempre li ha agradat conèixer noves cultures. Pel que fa als esports li agraden el futbol i el futbol sala, així com el tennis taula. En el seu temps lliure li agrada molt el dibuix, anar al cinema, anar amb el seu pare a collir espàrrecs o buscar bolets, el col·leccionisme, el muntatge de “Lego’s”... També, tal com ens diu ell: “sóc assidu a la vida social, als bars tot prenent un cafetó o una cerveseta, segons es presenti, i als videojocs, de tota la vida”.

—Com vas accedir a la cartera municipal de Cultura i Festes?

Bé, jo tenia clar que per les meves aptituds i característiques personals, i en el cas d’entrar a governar el municipi, era en aquests àmbits on podia oferir el millor de mi mateix. En el nostre cas va funcionar tenint en compte la potència, formació i inquietuds personals de cadascú, i tenint en compte també com quedaria el puzle totalment vist en conjunt, ja que per necessitat cada un de nosaltres hauria de fer-se càrrec d’una quantitat considerable de regidories.

—Anant enrere, com va començar el projecte polític de Gent de Balsareny?

—“Gent de Balsareny” va néixer en primera instància de l’amor i la conseqüent dedicació per treballar i millorar el nostre poble, que compartíem tots els membres integrants de la nostra candidatura. La resta són passos que l’un darrere l’altre ens han portat a ser el que avui dia som. El projecte té el seu origen en aquesta estimació i ganes de treballar compartides.

—A quins temps passats ens hauríem de remetre?

No és cap secret que “Gent de Balsareny” va néixer al carrer, concretament a les places. Ens remetem a l’estiu i tardor del 2014 quan un grup de joves, bojos per a alguns i somniadors per a uns altres, van començar en comú les seves voluntats i inquietuds per un Balsareny futur que imaginaven. Poc a poc, més gent de tot tipus i ideologies i tarannàs van anar afegint-se al col·lectiu, formant aquest grup heterogeni de força empenta i identitat, que vol ser un motor de canvi. Per aquest motiu ens trobem ara mateix treballant al consistori.

—Quin ha estat el motiu que us va fer arribar a voler ser una alternativa política a Balsareny?

Ho va ser una necessitat natural i pròpia de la democràcia. Des de la instauració d’aquesta, a Balsareny havíem tingut una continuïtat amb Convergència i Unió, excepte el mandat del tripartit format per ERC-PSC-VAI i aquells primers anys amb els independents de Balsareny. Vam entendre que potser havia arribat el moment de formar alternativa una nova i fresca que apostés per la joventut, formant així nous aires polítics. Enteníem que, segurament, havia arribat el moment d’intentar-ho.

—Actualment, dins les teves competències com a regidor de Festes i considerant el que s’ha vingut fent en passades legislatures, què es podria fer més?

Les festes són un aspecte identitari i tradicional de cada municipi. Nosaltres, a més a més, creiem també que han de ser el màxim possible de populars i participatives. L’objectiu d’aquesta legislatura és la de poc a poc fer-ne partícip la gent de a peu i els col·lectius locals (entitats i associacions) perquè se les sentin seves i vulguin col·laborar activament  i obertament en la seva organització. Les festes són del poble i com a tal, malgrat poder comptar amb la magnífica sala del Sindicat, ens agradaria que se celebressin a les places i als carrers, tal com hem mirat de fer cada cop que se’ns ha presentat l’ocasió, de forma oberta, gratuïta i inclusiva. Són sens dubte espais de socialització, de compartir vivències i experiències i, no cal dir-ho, de gaudir entre amics.

—Quan en un grup polític l’edat dels components és més o menys igualada, quin és el procediment que se segueix a l’hora de designar-ne el cap de llista?

Bé, crec que tots ens podem imaginar que el ser nomenat alcalde no és gens fàcil, ja que és un càrrec que comporta molta responsabilitat, lideratge i estómac. En el nostre cas vam celebrar una votació per tal de trobar el company que reunís aquestes condicions, i els vots foren unànimes per l’Albert Neiro. Però aquesta designació integra tot un equip en què cadascú de nosaltres som un. Aquesta és la nostra filosofia que seguim posant en pràctica.

—I per què el nom de “Gent de Balsareny”?

El que volíem, per sobre de tot, era aplicar unes polítiques al màxim de participatives per tal que els vilatans i vilatanes poguessin sentir-se al màxim de representats. Cal recordar que per la Fira d’Entitats del 2014 vam sortir a la plaça de la Mel amb una urna: la votació popular va decidir el nom del nostre grup, “Gent de Balsareny”.

Josep Gudayol i Puig
Foto: Gent de Balsareny

1 comentari:

  1. Para mí, ésta persona és una persona de unas características muy determinadas, algunas de ellas és su fuerte implicación en el desarrollo de la posible ampliación de una Localidad como la Nuestra, BALSARENY, yo me empadroné en esta Localidad hace algún tiempo y para satisfacción mía y con transcurso de dicho tiempo, tras la incorporación en la misma, de éste Equipo tan inmensamente juvenil, he podido apreciar su fuerte integración en el desarrollo de grandes cosas, a día de hoy cuando ya había perdido la fé en la política, han sido éste grupo de jovenes los que me han hecho recuperarla. Enhorabuena y Gracias por su aportación.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.