divendres, 18 de desembre del 2015

Balsareny avui


















Canvi de fesomia de la plaça Llobregat

El petit estany d'aigua que fa de peu al monument a la turbina situat a la plaça Llobregat fa uns dies que es pot veure omplert de terra. L'aigua, que durant molts anys ha honorat i recordat aquesta eina, que va fer un servei imprescindible a la indústria de teixits i filats —que va ser part de l'economia familiar de molts pobles de la riba del riu Llobregat—, avui ha estat substituida per terra.

Des de l'Ajuntament de Balsareny s'ha considerat prioritari fer aquesta intervenció per millorar la seguretat d'aquest indret. Objectivament, feia molt temps que aquest petit estany d'aigua es podia veure ple de restes, trossos de vidre, pedres, llaunes i restes de brutícia, cosa que donava una mala imatge i era un perill per a la quitxalla; tot i això, aquest canvi de fesomia podria restar eficàcia a l’explicació de la funció tècnica i històrica de la màquina. Per aquest motiu, llenço el següent interrogant: pot ser que aquest canvi dificulti la comprensió del significat de la turbina als escolars que la visiten?


Josep Cañellas parla sobre la Marató de TV3

Enguany la Marató de TV3 ha estat dedicada a la investigació sobre les malalties de la diabetis i l'obesitat.

Per aquest motiu, el nostre metge i amic Josep Cañellas va dur a terme una xerrada a la sala d'espectacles del Club de la Gent Gran, que estava plena de gom a gom. Cañellas va tornar a mostrar els seus valors, desinteressadament, amb un acte que va obrir amb un passi d'un video corresponent a la temàtica d'aquest any.

Després de la il·lustració del vídeo, va exposar la informació pertinent sobre cada una d'aquestes malalties. Finalment va arribar l'espai de consulta oberta a tothom, per resoldre qualsevol dubte dels assistents. «La diabetis és una malaltia metabòlica molt estesa i pot afectar a tothom: homes i dones, joves i grans». Com sempre, van resultar gratificants les pinzellades d'humor amb què el Pep amenitza les seves xerrades.

Creu Roja: ens agrada la gent com tu!

L'objectiu d'aquest àmbit és donar-nos a conèixer i informar la població de la nostra tasca humanitària. El voluntariat dinamitza les xarxes socials de l'Assemblea i difon els productes de marxandatge.

En aquests darrers dies la delegació a Balsareny de Creu Roja Sallent ens ha fet arribar el tríptic corresponent a les diferents activitats socials que l'entitat porta a terme i també el crit: «Ens agrada la gent com tu! Fes-te'n voluntari o voluntària!»

Les activitats que desenvolupa Creu Roja Sallent són les següents: campanya de joguines i lluita contra la pobresa i exclusió social.

La recollida de joguines es realitza per tal de lliurar-les a famílies en situació de necessitat. Es porta a terme generalment entre novembre i gener, amb l'objectiu de garantir que tots els infants tinguin joguines per Nadal. El volutnariat s'encarrega també de la seva distribució posterior.

La lluita contra la pobresa i exclusió social es duu a terme per pal·liar situacions d'exclusió social que es donen al nostre territori. El voluntariat pot donar aquesta resposta ràpida i efectiva a situacions d'urgència social que es puguin presentar: realització de productes d'higiene per a la llar i ús personal, i campanya d'hivern amb recollida de mantes, jaquetes, abrics i mitjons gruixuts per a ser repartits entre la població en situació extrema de necessitat per tal que puguin fer front al fred.

Josep Gudayol i Puig
Foto: Arxiu




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.