dimecres, 17 de juny del 2015

'Qüestió de 4' estrena el musical 'Ignis'


«Qüestió de 4» (Manresa, 2009) és un grup de teatre amateur, però amb vocació de professionalitat, format per quatre joves —Berta Portabella, Anna Moreno, Irene Mas i Climent Ribera— nascuts l’any 1993. Arran de conèixer-se l’any 2008 als cursos de teatre de la Sala Els Carlins de Manresa i de la seva participació en el programa de TV3 «Objectiu Pastorets», es van adonar que compartien la passió per l’art de la dramatúrgia i la interpretació, així com també per la producció i creació d’espectacles, sobretot de caire musical.

Aquesta jove companyia teatral va començar la seva carrera amb l’espectacle «Sí o sí?», escrit per Berta Portabella i dirigit per «Qüestió de 4». Una obra que va ser possible gràcies al finançament fruit del seu esforç seguint fires artesanals per obtenir beneficis amb què venien, a més de definir la voluntat de treballar sobre projectes propis i idees originals que ha acabat diferenciant el grup d’altres formacions amateurs.

Aquesta experiència del primer musical va esdevenir clau en la continuïtat de la companyia, que ha seguit fins al dia d'avui amb diversos projectes: impulsant les visites teatralitzades al Castell de Balsareny (2010-2013), encarregant-se de les noves visites teatralitzades al Carrer del Balç de Manresa (des del 2013, amb guió de Jordi Piñero), participant en actes de festes tradicionals, amenitzant diferents esdeveniments i espectacles temàtics, fent de contacontes i col·laborant amb altres companyies sempre que apareix l’oportunitat.

Un projecte propi amb vocació professional

«Ignis» és un projecte propi amb vocació professional que va néixer l'any 2011. És una creació pròpia del grup, amb música original del compositor Aleix Vives. Aquesta segona aposta pel teatre musical és més madura que la primera, amb uns paràmetres de cerca de la professionalitat més ben definits i amb una execució de totes les tasques que implica la producció d’un musical que persegueix uns principis de qualitat equiparables a altres companyies teatrals més consolidades. Després de gairebé quatre anys dedicats al seu projecte musical, «Ignis» podrà veure la llum aquest juliol.


Idees pròpies i treball constant

«Qüestió de 4» té la filosofia de treballar sempre que es pugui amb projectes propis, assumint tots els rols indispensables que comporta la producció i l'execució d'un espectacle, treballar amb persones diverses i potenciar el treball creatiu de la gent jove, però tenint en compte tots els consells que vénen d'aquells que tenen un llarg i gran bagatge en aquest món. «La il·lusió i l'esforç són els que ens fan capaços de convertir un somni en una realitat.»


IGNIS, la història d'un passat cremat

En Lluc, un jove entusiasta enfadat amb el món que el rodeja, ple de mentides, decideix descobrir per ell mateix quines són les causes per les quals el teatre del seu avi es va cremar. La curiositat l’empeny a obrir de nou les portes del que anys enrere havia estat «IGNIS, el gran teatre» i a endinsar-se en un viatge ple d’incògnites i fantasia. El que no sap en Lluc és que entrar significa remoure totes les peces del passat. Les veus rònegues parlaran per fer-li saber tota la veritat.
Foscor, silenci, intriga. Obtindrà el que busca? Les il·lusions no sempre ens porten als llocs on desitjaríem, no tot és blanc ni tot és negre, tot queda en la penombra del misteri i la línia que separa la realitat de la ficció és gairebé imperceptible. 

IGNIS, la història d’un teatre en flames, una època daurada convertida en cendra. 

Gènere: Tragicomèdia Durada de l'espectacle: 120 minuts (entreacte inclòs). Número de cançons: 20. Número d'actors: 10. Músic: Aleix Vives.

Es poden adquirir les entrades a la web i a les taquilles del Kursaal. L'espectacle s'estrenarà el cap de setmana del 4 i 5 de juliol al Teatre Conservatori de Manresa; dissabte a les 22.00 h i diumenge a les 18.00 h.


Qüestió de 4



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.