dimecres, 17 de juny de 2015

L'alcalde més jove

EDITORIAL

Albert Neiro Román, de 25 anys, cap de llista de ‘Gent de Balsareny’, ha estat proclamat nou alcalde de Balsareny en el ple d'investidura del dia 13 de juny, pel fet de ser el candidat de la llista més votada a les eleccions celebrades el passat 24 de maig, ja que en el ple va aconseguir els mateixos vots, quatre, que obtenia Isidre Viu, candidat d'ERC, mentre que els tres regidors de CiU s’abstenien.  Si el seu predecessor, Jaume Rabeya, pot presumir de ser l’alcalde que ha governat el poble durant més anys, Albert Neiro passa a ser l’alcalde més jove de la història del poble, al capdavant d’un equip de quatre regidors també molt joves.

‘Gent de Balsareny’ governarà en minoria, en no haver-se assolit cap pacte de govern, malgrat que tots tres grups van mantenir contactes fins a l’últim moment. En el seu parlament de presa de possessió, Neiro va subratllar que l'Ajuntament ha de ser «la primera trinxera en la defensa dels drets socials i de la ciutadania» i va anunciar la creació d'un Consell del Poble, obert a tots els estaments i al teixit associat local, que doni poder al poble i que sigui «l'òrgan de decisió més important després de l'Ajuntament». El nou alcalde va prometre transparència i va estendre la mà a la col·laboració amb els altres grups municipals i amb tothom qui vulgui treballar per al bé del poble.

Felicitem Albert Neiro i els regidors de ‘Gent de Balsareny’, i els desitgem molta sort i encert al timó de la Casa de la Vila. I també als regidors dels altres grups: de tots cal esperar que gestionin el dia a dia del poble amb seny i harmonia. Que no manqui el diàleg, que farà molta falta per poder tirar endavant. Caldrà molta empatia mútua, proactivitat i flexibilitat, i saber prioritzar raonablement l’interès comú i la part coincident dels programes de cada formació, per damunt de les legítimes discrepàncies. El poble, amb el seu vot sobirà, ha defugit la majoria absoluta i ha volgut que el pastís del govern local es dividís en tres parts que es complementen i que es necessitaran. Estem segurs que l’equip de govern governarà pensant en la totalitat del poble, i que els altres dos grups també actuaran amb idèntica amplada de mires. Fem-los confiança i ajudem-los, en interès de tothom. Que tingueu sort, que tinguem sort.

CCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.