dimarts, 18 de març del 2014

Balsareny surt al carrer


EDITORIAL

L’acabament de febrer i el començament de març han portat a Balsareny, com cada any, un conjunt d’activitats festives que han mobilitzat la gent. Una gent que demostra una ferma voluntat de resistir, de sobreviure com a cos social, de no deixar de passar-s’ho bé sempre que es pot, malgrat que després calgui tornar a tocar de peus a terra, per fer front com sigui a una crisi que no sembla tenir aturador.

Així, els Traginers van ser un gran èxit, amb molta gent de fora que se sumaven a la festa dels de casa. El Carnestoltes, al nostre nivell casolà habitual, va ser engrescat i acolorit, ple de bon humor. I la Caminada Popular, 28 anys ja fent camí, va gaudir d’un bon dia de sol i va posar moltes persones, de totes les edats, a caminar pel nostre terme; després, el CEB va presentar un audiovisual amb fotos de la caminada i un altre sobre l’excursió que havien fet al Clarabide. Enhorabona als organitzadors d’aquests actes —i d’altres que es van fent—, i gràcies als participants que els fan possibles.

L’ANC, amb la Coral Sant Esteve i els rapsodes dels Pastorets, presenta el dia 22 de març un acte amb la cantant Núria Feliu, com a colofó de la campanya “Signa un Vot per la Independència” que s’ha fet al llarg dels darrers mesos. Perquè Balsareny no es desentén pas de les inquietuds del país.

El 25 de març, el programa de Jordi Basté “El món a RAC1” ve a Balsareny: al Sindicat podrem veure en directe com el fan. I el Consell de Cultura, un any més, ha convocat el concurs literari de Sant Marc, centrat en la poesia. I per final de mes, la Fira de Primavera de l’Associació de Botiguers. La Biblioteca Pere Casaldàliga ofereix l’habitual “Hora del Conte” als més menuts, commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb una exposició de llibres de dones novel·listes i promou la demanda de llibres sortejant entrades per als espectacles de ‘Tempo’ i ‘SonaB’, que continuen oferint al poble la seva excel·lent programació.

En esports, el dia 2 de març, Balsareny va ser un cop més la seu on començava la Transsèquia. El dia 8 es va celebrar el segon raid de la Ruta de les Mules; i les entitats esportives locals (escacs, futbol base, futbol sala, handbol sènior i juvenil femení) han anat jugant els seus partits de competició. 

Balsareny surt al carrer vestit de traginer o disfressat del que sigui, o fa via per camins de bosc, i no desatén la cultura, l’esport i l’esplai. Fent poble fem país. Sembla poc, i certament podríem aspirar que es fessin moltes més coses, però ja està bé que almenys mantinguem les que tenim.


CCB
Foto: A. Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.