diumenge, 10 de novembre del 2013

La Gent Gran es mobilitza


La Gent Gran es mobilitza i protesta

Els Consells de la Gent Gran de la Catalunya Central, representats per les comarques de l’Anoia, el Bages i el Solsonès —no van poder-hi assistir el Berguedà i Osona—, van celebrar al Consell Comarcal del Solsonès una trobada de treball en la qual es van abordar diferents temes d’actualitat i d’interès d’aquest col·lectiu.

Va obrir la trobada la consellera comarcal de Benestar Social i Família, M. Àngels Taribó, i el president del Consell de la Gent Gran del Solsonès, Antoni Mas, que van donar la benvinguda als assistents. Seguidament, les treballadores de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal van explicar el contingut i les novetats de la Campanya “Tracta’m bé”. Tot i que molts dels presents ja coneixien la campanya —mostra de l’abast que està tenint—, algun va apostar per traslladar-la per altres indrets de la Catalunya Central. Es va acabar la presentació amb la lectura dels “relats amb tracte” .

Després d’una breu pausa, va començar la sessió de treball dels integrants de la trobada. El diàleg es va centrar principalment en el debat obert sobre les pensions. En aquest sentit, tot i reconèixer les grans dificultats econòmiques que es troba el país,  es van manifestar en contra de la proposta efectuada pel govern de l’estat de pujar les pensions per sota de l’IPC, la qual cosa condemna els pensionistes a la pèrdua de poder adquisitiu a l’hora d’omplir el cistell de la compra. No troben acceptable aquesta mesura que aplicarà el govern central i que agreuja la situació en què es troben alguns pensionistes després d’haver de passar a pagar gran part d’alguns medicaments bàsics.

És per tots aquests motius que els representants de la Gent Gran de la Catalunya Central van acordar passar a l’acció i mobilitzar-se per expressar la seva disconformitat amb aquesta decisió sobre les pensions. Ara per ara, s’ha d’acabar de perfilar el manifest que encapçalarà aquesta campanya de protesta respecte les pensions. També s’ha d’acabar de definir en les properes setmanes com es canalitzaran aquestes manifestacions i la presència en els mitjans de comunicació per fer pedagogia sobre el tema. Es demanarà al Consell de la Gent Gran de Catalunya que s’adhereixi a aquest manifest i a les propostes efectuades pels Consells de la Catalunya Central. Tot plegat s’enviarà a les administracions competents de Catalunya i Espanya.

En acabar la jornada de treball, el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, va pronunciar unes paraules de clausura. Solà va ressaltar les característiques de la Campanya “Tracta’m Bé” i va demanar un aplaudiment del públic en mostra de la bona feina que realitzen les treballadores de Serveis Socials del Consell. D’altra banda, va aprofitar per demanar als representants de la Gent Gran que  “no us canseu mai de vetllar per la millora dels serveis públics, atès que entre tots es pot aconseguir un millor servei, no tan sols destinat a la Gent Gran, sinó també per tota la societat en general.”


Associació Els Ametllers
Fotos: SussiG / Consell Comarcal del Solsonès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.