divendres, 15 de novembre del 2013

Balsareny Avui

BALSARENY AVUI

Talents a l’atur? Un mitjà públic per a l’esperança

Ja fa un cert temps que els matins dels dijous de cada setmana, a la plaça de la Mel, un jove guitarrista itinerant amenitza musicalment la compra dels balsarenyencs. Sembla un fet inèdit.

Situat a davant del Sindicat, al carrer Ponent, i fent entrada a la plaça, es pot veure al costat dret un noi jove que improvisa cançons tradicionals i també d’autors com Llach, Serrat, Raimon i Ovidi Montllor, entre altres; artistes coneguts i admirats per tothom, i que conformen la història del folklore català popular. Dret amb la guitarra, als seus peus hi té la funda de l’instrument que fa de guardiola improvisada amb unes monedes fruit de l’agraïment balsarenyenc pel seu talent i per aquestes noves generacions, que són la part més afectada per l’atur arran de la maleïda crisi.

El jove mostra el seu agraïment amb unes paraules sordes seguides d’un so tremolós de les cordes de la guitarra, que de ben segur forma part d’un mitjà per a l’esperança. De ben segur que tots, en un moment o un altre, hem vist músics als carrers de grans ciutats o en actes diversos, però un fet com aquest a Balsareny és inèdit.

El darrer dijous del mes d’octubre no hi va ser, a la plaça. Esperem en una pròxima ocasió poder-ne oferir una informació més àmplia per a tots els lectors de Sarment.


Música pop i clàssica al Sindicat

El Cicle de Música balsarenyenc continua endavant i en aquesta ocasió ens plau parlar dels darrers concerts celebrats a la sala Sindicat.

Cal felicitar una altra vegada als organitzadors que en el seu dia tingueren a bé programar en un parèntesi mensual dues actuacions adreçades al públic en general. Ens estem referint, naturalment, al TEMPO i al SONA B. En aquest ja llarg temps de funcionament han deixat llur petjada artística un gran ventall de músics professionals i grups, i a més a més a uns preus molt econòmics.

La sinopsi breu de les darreres actuacions és la següent:

Ramon Mirabet (pop): “passió per a les coses senzilles i cuidades al mínim detall. Tot i que la seva manera d’entendre la música està lluny del glamour dels focus i les portades de les revistes de moda, l’atzar va voler que la popularitat li arribés de la mà del programa “Nouvelle Star” de la televisió francesa. L’extraordinària connexió amb el públic del programa va portar-lo fins a la gran final, deixant una empremta inesborrable entre el públic de mitja Europa”.

Manel Sánchez (clàssica): “la seva brillant trajectòria li ha permès participar en nombrosos festivals internacionals. Va entrar a formar part de l’Acadèmia internacional de Koblenz, sota la direcció del mestre Arniello Desiderio, i va culminar aquest periple amb la interpretació del Concert d’Aranjuez acompanyat de l’Orquesta Filharmònica del Rhin. En l’actualitat compagina la seva agenda de concerts amb l’exercici de professor a l’Escola de Música de la ciutat de Troisdorf, Alemanya”.

Josep Gudayol i Puig








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.