divendres, 10 de novembre del 2023

La Trobada Comarcal de Gegants del Bages - Berguedà 2024 se sumarà als actes de la Fira del Món Geganter a Balsareny

 
 
En la darrera edició del 
Sarment es va donar a conèixer la proclamació de la Fira del Món Geganter a Balsareny (2024) que els geganters i grallers Els K + Sonen de la localitat van rebre el passat setembre a la Ràpita.

 
Fa unes setmanes s'han complementat les bases d'aquesta gran festa que des de fa temps l'entitat està elaborant per convertir el poble en una de les principals seus del món geganter durant el 2024 i és que, a finals d'octubre, la colla gegantera Els K + Sonen de Balsareny va ser present, un any més, a la Trobada Comarcal Bages-Berguedà, enguany celebrada a Berga. En concret es tractava de la XXIII edició i va ser organitzada per la colla gegantera de la Font del Ros de Berga, que, amb aquesta efemèride, celebrava el seu 5è aniversari.

 
 Una gran jornada on es van aplegar una trentena de colles d'arreu d'ambdues comarques, on també hi era present l'altra colla del nostre poble. L’esdeveniment va durar tot el cap de setmana (21 i 22 d’octubre), tot i que la majoria de colles hi vam ser presents el diumenge.

 
Després d’un esmorzar compartit entre tots els participants, a les 11 del matí, encara amb un xiquet de fresca, va començar la lluïda cercavila pels diferents carrers del bari de la Font del Ros, per acabar ja amb un sol que lluïa de ple a la plaça Gran, on les diferents colles entraven de manera molt dinàmica al so de la música dels Xigronets, amb peces de gèneres musicals totalment diversos.
 

A continuació, es va desvelar la segona part del nostre projecte, ja que la colla va ser nomenada com a organitzadora de la XXIV Trobada Comarcal Bages-Berguedà (2024). Doble motiu de satisfacció per al nostre poble i molta feina a fer. Necessitarem mans, necessitarem la col·laboració d’entitats i de persones que puguin i vulguin ajudar a la celebració del gran cap de setmana cultural que es durà a terme els dies 14, 15 i 16 de juny de 2024. 

 
La colla gegantera Els K + Sonen de Balsareny organitzarà una presentació presencial del projecte a la Sala Sindicat, amb membres de la junta directiva de l'ACGC, així com amb representació del vocal del Bages-Berguedà i autoritats municipals; això serà el proper dissabte,   16 de desembre (vegeu programes a part). La colla aprofita l'ocasió per publicar la renovació del seu portal web:  https://elsquemessonen.wixsite.com/home  on, a més de trobar-hi informació d'aquesta gran festa, s'hi recull tota l'activitat d'aquesta entitat municipal des dels seus inicis, ara fa onze anys. 

Colla de Geganters, Grallers i Tabalers de Balsareny - Els K + Sonen
 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.