divendres, 3 de novembre del 2023

Concert del Cor de Cambra de la FCEC

 
Dintre els actes del 60è aniversari de la Coral Sant Esteve, i també commemorant els 800 anys de cant coral a Catalunya, el dia 29 d'octubre va actuar al Sindicat el prestigiós Cor de Cambra de la FCEC, dirigit per Montserrat Ríos i Daniel Mestre. Aquest cor, format per 18 cantaires, té per objecte donar a conèixer aquí i arreu del món l’obra de compositors catalans de tots els temps, i darrerament ha actuat a Portugal, Itàlia i Àustria.

 
Amb un virtuosisme vocal envejable, el cor va interpretar un ample repertori de cançons catalanes: les medievals Mariam matrem (del Llibre Vermell de Montserrat dels segles XIII-XIV); N’Eulàlia vol gonella (de Mateu Fletxa el vell, s. XV-XVI); Regina Cœli, de Joan Cererols (s. XVII); les tradicionals L’hereu Riera, El testament d’Amèlia, Ball rodó, La calma de la mar, Ton pare no té nas o Joan del Riu; i les contemporànies Prec de Nadal (Matilde Salvador, lletra de Salvador Espriu), Amor mariner i El campanar de Lleida (Manuel Oltra), O vos omnes (Pau Casals) i O màgnum mysterium (Carles Prat). El públic va premiar la seva actuació amb llargs aplaudiments.
 
Sarment
Fotos: Jordi Vilanova






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.