dijous, 9 de març del 2023

Cinc apunts per a adolescents (i 2)

LA VEU DEL CAMPANAR    
 
 
1/ La majoria de coses que et promet la societat actual només les podràs obtenir de gran: feina estable, casa pròpia, viatges… Hi ha una cosa que ja pots obtenir ara: la plenitud que experimentes quan ajudes persones vulnerables. Preocupa’t del medi ambient començant per allò que depèn de tu. Aficiona’t a alguna activitat que et comporti relació amb d’altres, exercici físic i disciplina (esport, excursionisme, arts escèniques…).
 
2/ Tria un bon coach del cor que t’acompanyi respectant la teva llibertat. Parlar de les teves coses amb una persona adulta de confiança et farà bé. L’altre, després d’escoltar-te, amb una paraula o una simple pregunta t’ajudarà.
 
3/ Aprèn a ser crític amb els mitjans de comunicació i les xarxes. Contrasta les informacions. Aprèn a detectar les fake news.
 
4/ «Al món hi ha més forces de les que es veuen» (Gandalf, El senyor dels anells). Busca i aprèn a discernir aquestes forces ocultes als ulls. Mira de saber les respostes dels principals corrents de pensament i de les grans religions. T’ajudarà a entendre els milions de persones que les segueixen i et fornirà elements perquè tu cerquis les teves pròpies respostes.
 
5/ Si mai sents que la vida no té sentit i et venen idees suïcides, abans de fer un pas fatal, sempre ets ben lliure de dir, si vols, encara que sigui condicionalment, la invocació que Josep Martí Gómez, un mestre del periodisme, ja fa anys va dir: «Jesucrist, si existeixes, fes que et conegui». Avui diríem: «Si Tu ets el sentit de la vida, fes que et conegui».
 
Xavier Morlans
 

MES D'ABRIL
 
Diumenge, 2 d’abril: A les 12 h. Benedicció dels Rams a la plaça de l’Església; a continuació, celebració de l’Eucaristia.
 
Dissabte Sant, 8 d’abril: A les 10 del vespre, Vetlla pasqual.
 
Diumenge de Pasqua, dia 9: Eucaristia a les 12 h.
 
Sant Marc, dimarts, 25 d’abril:
 
A les 10 h. Benedicció dels panets i repartiment.
 
A les 11 h. Eucaristia presidida pel nostre bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i concelebrada per capellans de les diferents unitats pastorals parroquials.
En els cants ens hi acompanyarà la Coral Sant Esteve.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.