divendres, 18 de novembre del 2022

L’AMPA demana resoldre l’accessibilitat a l’Institut Escola i el problema de la grava al pati

 
Com a continuació del tema que vàrem comentar el mes passat, segons el qual l’AMPA de l’Institut Escola Guillem reclama millores al pati, cal dir que darrerament va presentar una instància a l’Ajuntament de Balsareny demanant resoldre el problema de desplaçament pel centre per a persones de mobilitat reduïda; i va fer una campanya de recollida de signatures que en va recollir tantes com 846, per tal de presentar-les també a l’Ajuntament. 


 
Fonts de l’alcaldia reconeixen que les adaptacions necessàries per resoldre el problema no eren part del pla de reforma del pati efectuat aquest estiu. 

 
L’AMPA, per la seva part, reconeix certes millores en algun sector del pati, però totalment insuficients en matèria d’accessibilitat. Així mateix, insisteix que aquestes barreres físiques generen desigualtat, discriminació i dificultats de participació d’alguns alumnes, factors que generen dependències de tercers, sobretot en cas que l’alumne s’hagi de desplaçar amb cadira de rodes. Remarquen que, de tot això, se n’ha d’ocupar el consistori, ja que és el responsable del manteniment i reformes del centre. 

 
Segons la llei vigent d’accessibilitat de la Generalitat, “els poders públics han de vetllar per la dignitat, la seguretat i la protecció integral de les persones, especialment de les més vulnerables”. El text afirma també que “les situacions de discriminació que reben les persones amb discapacitat responen a barreres físiques, però també d’actitud”, i aquest és el cas, segons l’AMPA. Finalment fa constar que la falta de sensibilitat de l’Ajuntament per a aquest problema ha generat un gran malestar a les famílies. 

 
Les fotos que acompanyen aquest article mostren els diversos indrets del pati on es reflecteix la falta d’accessibilitat per a alumnes amb mobilitat reduïda. 

 
Per altra banda, més recentment encara, l’AMPA va presentar una nova instància a l’Ajuntament per tal de solucionar la presència de grava a la pista de bàsquet. Aquest problema ha sorgit precisament arran de la recent reforma del pati i va provocar, el dia 10 de novembre, una caiguda important d’una alumna, la qual va necessitar atenció mèdica urgent, amb un diagnòstic de capsulitis al colze esquerre. L’incident es va produir mentre l’alumna practicava l’activitat extraescolar de patinatge. Segons sembla, de les sis sessions de patinatge fetes fins aleshores, només en una ocasió la pista estava neta. 

 
A part del patinatge, el nombre d’accidents a la pista ha anat augmentant a causa de la constant presència de grava al paviment, i ha produït lesions vàries en alumnes: ferides, cremades, una dent trencada i altres.
 
Text: Isidre Prat 
Fotos: AMPA IEGdB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.