dissabte, 15 de gener del 2022

Agraïment al Dr. Cañellas

 OPINIÓ
  
Voldria expressar una situació viscuda recentment en l'àmbit de la salut, encara que fa molt de temps que ja és coneguda per molts veïns de Balsareny. He viscut a casa la malaltia i posterior deteriorament de la salut de la meva mare, la Maria. Se li van produir unes lesions al cervell que li van afectar el moviment i li van minvar les facultats cognitives. Va haver de dependre de la cadira de rodes per bellugar-se per casa i progressivament va acabar permanentment al llit a causa del seu empitjorament. La mare ja era gran i a més les malalties la limitaven en gran manera.
 
Ja feia temps que el doctor Josep Cañellas visitava la mare i en aquestes darreres circumstàncies tan difícils és on vaig poder percebre el seu bon fer com a metge i humanitat com a persona. Venia sovint a visitar personalment a la mare juntament amb altre personal mèdic de Balsareny i Navàs. A part d'atendre la necessitat mèdica que es requeria, també dedicava temps a explicar-nos a la família què seria el més convenient per a la Maria, parlant amb el coneixement que dona l'experiència de molts anys. Quan la salut de la Maria va empitjorar greument ens va visitar encara més sovint, fins i tot fora del seu horari com a professional de la medicina. No crec que pogués esperar una millor atenció mèdica que la que ens va proporcionar el doctor Cañellas en tot el procés de malaltia, que va durar alguns anys. És per això que em sento amb l'obligació moral de donar-li tot el meu reconeixement per l'atenció dispensada en els moments en què més necessitaven la seva ajuda professional i humana, sobretot els darrers dies de vida de la mare. Per això també li agraeixo públicament la seva dedicació, esforç i altruisme que posa en la seva tasca de metge de família. Ben segur que altres veïns de Balsareny poden confirmar aquest mateix tarannà que ha demostrat al llarg del temps de la seva carrera com a metge en el nostre poble.
 
Avui dia, que rebem cada vegada més un tractament més deshumanitzat, tractant amb màquines i contestadors automàtics, amb personal que es limita a fer el mínim i que va canviant sovint de destinació i no coneix el marc complet de circumstàncies que passa cada pacient, ens podem sentir agraïts de tenir un metge que reflecteix qualitats com les que va descriure un apòstol de Jesús: "... Sentiments tendres de compassió, de bondat, d'humilitat, d'amabilitat i de paciència." (Colossencs, 3:12). Un metge com ell no voldríem que mai es jubilés, encara que ho comprendrem amb resignació el dia que arribi.
 
Maria Dolors Obradors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.