Anabel Cano Hernández: vuit mans per a una cuina de proximitat
ENTREVISTA
En ple
hivern de nou, aquesta finestra oberta vol parlar amb la nostra conciutadana Anabel Cano, amb entusiasme culinari al
servei de Balsareny.
“Des de molt petita m’agradava donar un cop de ma a la
cuina de la meva mare, sobre tot postres i dolços”.
L’Anabel
va néixer a Balsareny el 18 de gener de 1991. Va estudiar a la Joviat, Manresa,
on va cursar els estudis de Comerç i també de Pastisseria i Forneria. Ara
mateix no està estudiant, però intenta estar al dia amb la seva professió
llegint articles de cuina. Li agrada molt la muntanya i la natura, fer
caminades amb el seu xicot i la seva gossa, i també li agrada anar al gimnàs
O2.
Pel que fa
a la lectura, ens comenta que sí que llegeix, “tot i que últimament tot és al
voltant de la gastronomia. L’últim que tinc entre mans, me’l van regalar el meu
germà i la meva cunyada, es diu Que viva
la cocina! 2.
Li encanta
viatjar i, tot i que ens diu que tenen encara molt a descobrir a prop de casa,
també he estat a Irlanda, França i el Regne Unit . En temps de lleure, li agrada
gaudir d’una escapada a la muntanya.
— Pregunta
obligada: digueu-nos en primer lloc com va anar tot això d’obrir un establiment
a favor de la gastronomia?
— Des de ben petita, m’agradava donar un cop de mà a la
cuina de la meva mare. També, fer cosetes de postres i dolços. Més tard, vaig
treballar a diferents llocs com a cuinera, això va ser definitiu per decidir la
meva vocació. Això d’obrir una botiga de menjar per emportar, va ser idea del
meu germà i la meva cunyada... De fet, m’hi animaven des de feia molt temps.
Però a Vic vam anar a una botiga de menjars per emportar i vaig sortir
totalment convençuda que volia donar aquest servei a Balsareny.
— Us ve
d’algun antecedent, aquest servei de cara al públic?
— En anteriors treballs en aquest sector, havia treballat
només a cuina, no de cara al públic. Tot i això, tinc experiència en servei de
cara al públic, perquè havia treballat de dependenta en una carnisseria i, fa
molts anys, també a la botiga d’informàtica que hi havia en aquest mateix
local.
— El
vostre producte és per emportar-se’l o bé es pot disposar de taula al mateix
local?
— És una botiga de menjars per endur, no està pensat per
consumir dins del local. En un futur, tenim pensat fer un nou concepte, però
tot dependrà de si el negoci actual té bona acceptació. Per part nostra tenim
molta il·lusió i ganes que la gent gaudeixi del nostre menjar a casa.
— Cuina
catalana: quins plats feu?
— Tenim cuina diversa, però la majoria són plats catalans
i casolans... Ens agradaria diferenciar-nos de les altres rostisseries perquè,
a part de tenir pollastres a l’ast i acompanyaments, volem oferir plats
elaborats i productes de qualitat. Ens agradaria ampliar incloent menús
especials (celíacs o 100% vegans), però de moment anem pas a pas. Com a exemples
de plats, oferim brandada de bacallà, estofat de vedella, fricandó, peus de porc,
cargolada, sípia amb cloïsses, lluç a la marinera, etc. També fem arrossos i fideuàs
per a grups per encàrrec, i oferim servei de Càtering per celebracions i
esdeveniments.
— Quin
servei personal teniu de cara al públic?
— Atenent als nostres clients hi trobareu l’Elena Calle.
A la cuina, entre fogons hi trobareu la Isabel Piedra. Encarregada de la neteja
hi ha la Vanesa Escámez. I a mi una mica a tot arreu! Formem un bon equip,
estic molt contenta!
— Quants
dies i hores podem disposar del vostre servei?
— Tenim obert de divendres a diumenge, de 10 del mati
fins a les 3 de la tarda; i també els dies festius.
— Per
últim, on esteu ubicats?
— La nostra botiga “Les Carmanyoles” està situada a l’eix
que travessa el nostre poble, a la Carretera de Berga núm. 41, baixos-1a. Us hi
esperem amb moltes ganes!
— Moltes
gràcies, Anabel, i molta sort!
Josep Gudayol i Puig
Foto: Les Carmanyoles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.