dimarts, 12 de maig del 2020

Covid19 - Crida des de l'Araguaia


Covid19: crida des de l’Araguaia

L’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga engega aquesta setmana la campanya COVID19: CRIDA DES DE L’ARAGUAIA, per tal de recolzar les famílies de petits camperols i els Pobles Indígenes d’aquella regió de l’Amazònia. 

La campanya té 3 objectius:

1. Garantir que totes les persones puguin fer 3 àpats al dia.
2. Facilitar que tothom tingui accés a mascaretes per protegir-se, i
3. Donar ajuts en forma de diners, perquè les famílies puguin pagar la llum i comprar el gas que necessiten per cuinar.

A l’Araguaia, més d’un 30% de la població viu sota el llindar de la pobresa, amb menys d’un euro al dia, i el 80% no tenen accés a aigua tractada, ni a xarxa de clavegueram. Tot això, en una regió on hi ha un únic hospital per atendre una extensió com tota Catalunya… i en el qual hi ha només un respirador. Per això, la prevenció és fonamental i és segurament l’única opció que tenen aquestes famílies de sobreviure.

Preocupen especialment els pobles indígenes, que (ells sí) ja han patit històricament l’efecte d’altres pandèmies i que són especialment sensibles a les afectacions de tipus respiratori. De fet, la meitat del poble Xavante, per exemple, va morir com a conseqüència del xarampió que vàrem portar els blancs, a finals dels anys 60. Avui, l’entrada del coronavirus en una comunitat indígena podria significar la fi de tota una cultura.

Necessiten comprar almenys 100 cistelles d’aliments essencials, per tal d’atendre 100 famílies als assentaments més aïllats i a les comunitats indígenes Tapirapé, Karajá i Xavante, per tal que puguin quedar-se a casa seva, amb garanties.

“La solidaritat ha de ser consigna de vida i un desafiament per la Pau” (Pere Casaldàliga)

Per tots aquests motius, i entenent les dificultats que ens afecten a tots a casa nostra, l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, de Catalunya, i l’Associació ANSA, de São Félix do Araguaia, hem engegat aquesta campanya de recolzament a les Causes d’en Pere Casaldàliga, directament a l’Araguaia, en català, castellà i portuguès. Sense intermediaris.

El web de la campanya és:


I es necessiten donatius urgents: amb 15 euros una família pugui menjar durant mig mes, amb 30 euros tot un mes, amb 60 euros durant dos mesos.

Els donatius es poden fer arribar mitjançant el següent número de compte:

ES25 2100 3200 9222 0116 6326

O bé mitjançant l’enllaç:


Per qualsevol dubte o comentari ens podem adreçar al telèfon:

623 038 875

Solidaritat no és donar el que et sobra, sinó compartir el que tens.

Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.