dimecres, 27 de maig del 2020

A reveure, Maria



Ens ha deixat la nostra amiga Maria Obradors. Una persona gran col·laboradora de la Parròquia i en entitats com Acció Catòlica, Càritas i tota classe d’activitats solidàries per ajudar a tothom qui ho necessités.

Recordo quan va venir i em va dir: “Teresa, apunta’m a Acció Catòlica, vull col·laborar en tot el que sigui que pugui ajudar”. I  efectivament, va ser de Càritas quan anaven a les fires a vendre la roba que ella mateixa confeccionava, junt amb altres persones com la Rosita Fígols de cal Farizo, la Pilar Bulnes, la Salut Obradors de cal Forasté,  i tantes altres que en aquest moment no recordo, perquè he perdut una mica la memòria. Feien davantals, bosses de pa, i més endavant també va fer molts pitets per al Casal Verge de Montserrat. 

Després també va ser membre del Consell Parroquial. Durant molt temps va anar a netejar l’església. I moltes altres coses que vàrem fer juntes, fins que ja no va poder més.

A mi, que també començava, em va ser un puntal de molta ajuda. Suposo que érem molt joves, amb ganes de treballar per ajudar la gent. Hi havia molta feina solidària a fer, amb els lots que abans es donaven per Nadal i en moltes altres tasques humanitàries. 

Tantes coses en podria dir, amb els meus records, de la Maria, com de totes aquelles persones voluntàries, sempre disposades a col·laborar en tot allò que fes falta.

Gràcies per ser tan bona persona. Et trobarem a faltar. A reveure, Maria.

M. Teresa Sallés

1 comentari:

  1. Un article molt bonic. Escrit per una dona en homenatge a una altra dona. Dones, a les que els hi va tocar viure uns moments dificils, on el treball de les dones, especialment social, practicament no era reconegut. Gracies Teresa. Gracies Maria (a.c.s). Gloria Casaldaliga Riera

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.