diumenge, 10 de setembre del 2017

‘Cançons a Mahalta’, poemes de Màrius Torres



El dia 10 de setembre de 2017, a la Biblioteca Pere Casaldàliga, els Rapsodes dels Pastorets de Balsareny han fet la seva tradicional lectura poètica, que ja ha arribat a la seva tretzena edició. En anys anteriors, han recitat poemes de Salvat-Papasseit,  Maragall, Espriu, Verdaguer, Sagarra, Pere Quart, Foix, Climent Forner i Pere Casaldàliga, així com una antologia de poesia catalana des de la Renaixença, una de poemes sobre el Tricentenari i una sessió dedicada a Ramon Llull, Cervantes i Shakespeare.

 Aquest any, el poeta escollit ha estat Màrius Torres, de la mort del qual commemorem el 75è aniversari. Màrius Torres (1910-1942) va néixer a Lleida i, en els pocs anys que va viure, ens va deixar una poesia de gran qualitat lírica i sensibilitat intel·lectual, amb un acurat sentit de la llengua, que ens parla de l’amor, l’espiritualitat i la serena acceptació del seu destí, com també de la tristesa de veure esfondrar-se el seu anhel patriòtic i cívic arran de la guerra civil i la immediata postguerra, que va viure angoixat al sanatori del Puig d’Olena, al Moianès. La seva obra ha estat traduïda a molts idiomes i forma part de diverses antologies de poesia europea en diferents llengües. 

En acabar, i com cada any, els rapsodes i el públic assistent van cantar Els Segadors



  

 




2 comentaris:

  1. Des de la Biblioteca us agraïm que, un any més, l’hagueu triat per dur a terme el recital de poesia i us felicitem per l’espectacle que any darrera any oferiu desinteressadament a tota la població de Balsareny. I dir-vos que m’ha sabut greu no acompanyar-vos aquest any perquè la poesia ben recitada com ho feu vosaltres és un veritable plaer...

    Ana Pérez, Biblioteca Pere Casaldàliga

    ResponElimina
  2. No puc estar més d'acord amb l'Ana. És un veritable plaer escoltar-vos.
    Corren les nostres ànimes com dos rius paral·lels.
    Fem el mateix camí sota els mateixos cels.
    Aquesta m'agrada molt, molt.
    Moltes gràcies.

    Josep Estruel.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.