divendres, 22 de setembre del 2017

Actes de la Diada Nacional


La nit del deu de setembre, a Balsareny va tenir lloc els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, organitzats per l’ANC, ERC i PDeCAT. 

Després de concentrar-se a la plaça de la Mel, hi va haver una marxa de torxes cap a la plaça de l’Ajuntament, on es va procedir a canviar l’estelada que hi ha a la façana; es va llegir el manifest de l’Onze de Setembre i es va cantar l’himne Els Segadors

Tot seguit, de retorn a la plaça de la Mel, hi va haver una botifarrada popular, seguida dels parlaments de Mirella Cortès, senadora per ERC; Antoni Massegú, del PDeCAT; i Àlex Montes, de l’associació Súmate; així com de diverses persones de Balsareny que van donar arguments per votar Sí al referèndum del dia 1 d’octubre, en temes com l’economia, l’educació, la salut, els serveis socials, la cultura, els esports, la gent gran, la gent jove, la pagesia, la indústria i el comerç, les comunicacions, les infraestructures, la seguretat i el medi ambient, entre altres. 

Finalment, el grup “Set Vetes” va oferir un recital de cançons populars. La pecularietat d’aquest any va ser la forta presència de Mossos d’Esquadra acompanyant els actes, a fi de protegir-los davant possibles intents de boicot per part de tercers d’ideologia contrària. És trist que una festa cívica i pacífica, que cada any se celebra amb tranquil·litat, seny i bon ambient hagi de ser protegida, però les circumstàncies ho van aconsellar. De fet, l’endemà mateix al matí, l’estelada ja havia desaparegut de la façana de la Casa de la Vila, així com del balcó d’algun particular, i també, en dies anteriors, havia estat sostreta alguna pancarta propagandística. 

Sarment 
Fotos: Sarment / facebook ERC




2 comentaris:

  1. Comentari constructiu

    Hola,

    us escric en aquest comentari, amb voluntat de crítica constructiva, en qualitat d'actual Regidor de Festes del nostre Ajuntament, i com a persona implicada en la organització dels actes de la Diada d'enguany, fent pal·lesa la meva evident sorpresa i conseqüent decepció (crec que justificada davant dels fets observats) per l'absència i desinformació absoluta pel que fa a cap tipus de menció, com si no haguéssin existit, dels actes organitzats durant el dia de la Diada Nacional de Catalunya (concretament el dia 11 de setembre, que és el dia en que al nostre poble i arreu de Catalunya celebrem oficialment la Diada Nacional).

    L'article que comento, corresponent al butlletí "Sarment" del setembre de 2017, titulat "Actes de la Diada Nacional", fa esment amb tot tipus de detalls als actes previs de la Diada, organitzats concretament el dia 10 de setembre (com ja he dit, el dia previ a l'11 de setembre, que a no ser que vagi errat, segueix sent el dia de la Diada Nacional de Catalunya) ignorant totalment i no fent cap tipus de menció en absolut als actes organitzats a Balsareny en aquest mateix dia 11 de setembre, que van implicar a un gran nombre de voluntaris que, potser voldrien ser fora, peroò que es van quedar al poble durant la organització de la tradicional Sardinada Popular, que va comptar com cada any amb molta paricipació local i també de pobles veïns, així com també va prendre'n part el pubillatge local implicat en la elaboració i en la lectura del manifest institucional d'enguany, i al grup de músics invitats enguany per l'Ajuntament per tal d'amenitzar el ball de la diada 2017, que són en Pep i la Maria José.

    Sense entrar a valorar els possibles perquès ni amb voluntat d'aprofundir més en les raons que han portat a aquest
    (m'agradaria pensar que inconscient) "oblit", constato de nou la meva sopresa i decepció davant aquesta "passada per alt" i total desinformació sobre aquestd actes destacats al mes d'enguany, així com també em nego a pensar que aquesta desinformació ha estat feta intencionadament. Per si els redactants d'aquest escrit no van participar a dits actes, els informo de que els mateixos sortien reflectits a l'Agenda Cultural del mes de Setembre, repartida per les cases del municipi, així com també a les xarxes socials (Facebook i Twitter), web municipal i van ser pregonats el divendres anterior dia 8 de setembre.

    Aquesta observació no la ofereixo tant per buscar un reconeixement o menció a mi mateix o a Ajuntament, com a institució que represento, com a implicat en la organització dels mateixos sinó, sobretot, per retre un meritori reconeixement a la tasca i l'esforç fets per la gran quantitat de voluntaris que ho fan possible i a la gent que el dia de la Diada decideixen quedar-se al nostre poble a celebrar aquests actes, als quals l'Ajuntament hi destina recursos i hores de treball del personal.

    Amb la voluntant de que s'entengui i comprengui la sorpresa i decepció que he experimentat, arrel de tot allò que estic exposant, penso que més que justificadament, em despedeixo cordialment.

    Albert Otero i Bonet
    Regidor de Festes de l'Ajuntament de Balsareny

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó i ens en disculpem. Hem centrat la crònica en les activitats de contingut polític del dia 10 i hem oblidat de fer esment a les altres activitats cíviques i populars que es van celebrar al poble el dia 11. No hi busqueu cap segona intenció: ens agrada informar de tots els actes culturals que es fan al poble, per bé que la nostra escassa infraestructura fa que sovint cometem errors i omissions.

    En l'edició en paper del butlletí, aquesta carta sortirà el mes d'octubre, perquè l'edició de setembre ja és a impremta.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.