dilluns, 26 de desembre del 2016

49 anys de Concert de Sant Esteve



El dia 26 de desembre es va celebrar a Balsareny, amb una sala polivalent atapeïda de públic, el tradicional concert de Sant Esteve, que va començar amb unes paraules de Mn. Joan Bajona recordant el director de la Polifònica de Puig-reig, Ramon Noguera, que va morir el passat mes de febrer. Les corals i el públic van interpretar, en homenatge, ‘El cant dels ocells’.

La Coral Romaní, dirigida per Joan Bajona, amb Marc Comabella al piano i Mel·lina Illa al violí, va cantar quatre peces: Llegaron ya (los Reyes eran tres), d’Ariel Ramírez; Non-non, de Mozart; Bella companyia, d’Ernest Cervera; i I dream a dream, del musical Els Miserables, de C. Schönberg. Seguidament, la Coral Sant Esteve, dirigida per Olga Puigbò, acompanyada per Núria Pagès al piano, Núria Puigbò amb el violoncel i Marta Redondo amb la flauta travessera, va interpretar Set nadales tradicionals europees, en arranjament de Manuel Oltra.

Tot seguit, la Polifònica de Puig-reig, dirigida per Lluís Vilamajó i Josep M. Conangla va oferir sengles adaptacions de les populars catalanes El noi de la mare i El dimoni escuat , seguides d'una selecció de nadales del món. Finalment, les tres corals conjuntament van cantar Allà en un pessebre, l’Al·leluia d’El Messies de  Händel i Santa Nit.

El Concert de Sant Esteve va començar a fer-se a la Colònia Soldevila el 26 de desembre de 1968; per tant, el d’aquest any el que en feia 49. En totes les edicions hi ha participat sempre la Polifònica.

Sarment
Fotos: Facebook Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.