dijous, 14 d’abril del 2016

Actualitat cultural i esportiva



El 20 de març es va celebrar la Fira de la Ganga de Primavera, organitzada per l’Associació de Botiguers i Comerciants de Balsareny. La mostra va tenir lloc a la plaça de l’Església, on es va habilitar un espai per a la quitxalla i un escenari on hi va haver balls i exercicis a càrrec del Gimnàs O2, mentre que en diferents parades els comerciants locals exposaven els seus productes. Una bona festa.





El 26 i 27 de març va tenir lloc el Torneig Solidari de Vòlei-Indoor, que continuava la idea del torneig de Bàsquet Solidari que es va fer el passat desembre.



Per Pasqua, membres de les Corals Sant Esteve, Infantil Romaní i Els Ametllers van fer la tradicional cantada de Caramelles.




Entre el 29 de març i el 7 d’abril, es va organitzar un taller de percussió (“Tokatú”), dirigit per Dan Arisa. Els nombrosos i joves participants en el taller van actuar al Sindicat el diumenge 10 d’abril, com a teloners del concert de la Bum Band Percussion de Santi Arisa, Dan Arisa i Víctor Nieto, en el marc de la programació de SonaB. L’espectacle va estar molt bé, i feia goig veure la bona assistència de públic al Sindicat: una iniciativa excel·lent.






El 2 d’abril es va presentar l’Associació de Residents, Familiars i Amics del casal Verge de Montserrat, en un acte molt concorregut del qual esperem informar en breu. 


Del 8 al 30 d’abril, a la Biblioteca hi ha una magnífica exposició de pintors locals: José Antonio cabrera, Jaume Catllà, Francisco Egea, Mercè Fernández, Carmen González, Francesc Haro, José Manuel Oliva i Laia Rodríguez. Val molt la pena: tenim uns artistes molts bons!



El 10 d’abril va tenir lloc el veredicte del premi de Fotografia de la Festa dels Traginers, l’acta del qual reproduïm en aquestes pàgines. També es va córrer la Cursa Ciclista 70 km, 3r Open 17+, organitzada pel Club Ciclista Alt Llobregat Pla i Baixada. I el centre Excursionista Balsareny va fer una interessant caminada pel terme.







El 12 d’abril, el Dr. Toni Sánchez Laplaza parlava a la Biblioteca sobre “primers auxilis per a nens i nenes: com hem d’actuar”.

Ja després d’haver tancat aquesta crònica, el dia 16 d’abril s’haurà celebrat, com ja anunciàvem el mes passat, la IX Trobada de Dones del Bages, amb diferents activitats; i el 37è Concurs de Pintura a l’aire lliure, a càrrec de l’Agrupació d’Artistes Locals. L’endemà, dia 17, el Club d’Escacs Balsareny haurà organitzat el torneig de Partides Ràpides de la Catalunya central. També el 17 d’abril haurà tingut lloc la Primera Gimcana Gegantera Infantil, a càrrec dels Geganters i Grallers de Balsareny, on la quitxalla podran fer-se els seus propis capgrossos; i el CEB haurà muntat un Itinerari Saludable per la Diabetis.
 

Com ja anunciava la Biblioteca Pere Casaldàliga en el butlletí passat, el 22 d’abril es presentarà el Club de Lectura per a Adults: esperem que sigui un èxit, perquè els que els agrada llegir puguin compartir les seves experiències lectores amb altres persones interessades.

A part d’això, les habituals activitats dels equips de Veterans de la UE Balsareny, del Futbol Base i de Futbol 7;  i, no cal dir-ho, la programació de la Festa Major, de la qual ens n’ofereix un tast l’article de ‘L’Ajuntament informa’ en aquest mateix butlletí

Balsareny no vol rovellar-se, i les entitats van fent la seva via, amb les dificultats lògiques però amb les ganes de tirar endavant que fan que la programació sigui lluïda. Felicitem-nos-en, i felicitem-les per l’esforç que hi posen.

Sarment
Fotos: A.Selgas, E.Díaz, M.Mingo, CEB i Facebook Ajuntament


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.