dimarts, 1 de setembre del 2015

Recordant Ramon Cabana













Ens ha corprès la notícia de la sobtada mort de mossèn Ramon Cabana Vilardell, d’un atac de cor, aquest dilluns 31 d’agost de 2015, dia del seu sant, mentre pujava al Canigó en companyia de dos amics.

Ramon Cabana va néixer a les Lloses el 10 de maig de 1950. Es va ordenar sacerdot el 1975 i de seguida va ser destinat a Balsareny, on va participar activament en la fundació del Cercle Cultural de Balsareny, formant part de la junta consultiva i col·laborant en el Sarment d’aquells anys històrics. Va ser professor d’institut a Gironella i a Súria, on es va jubilar. Actualment era rector de les parròquies de Gargallà, Vilandeny, Sorba, Clariana de Cardener, Freixenet i Su.

Com a teòleg, ha estat col·laborador de diverses publicacions, com ara “Perifèria: cristianisme, postmodernitat, globalització” i ha defensat un cristianisme d’idees socialment avançades, en la línia del bisbe Pere Casaldàliga. Autor de diversos llibres: Pres tu, pres jo (2012), que explica les seves vivències com a voluntari a la presó dels Lledoners; El papa Francesc: els seus gestos (2013), sobre les expectatives de canvi que el nou papa ha generat des dels seus primers dies de pontificat; Quaranta cursos, quaranta classes (2014), reflexions sobre la seva experiència com a docent, que va presentar l’any passat a la Biblioteca de Balsareny; i Crònica pastoral (2015). Sobtats encara per aquesta tràgica notícia, no podem sinó recordar el seu pas pel nostre poble i per la nostra associació, a la que va contribuir des de la parròquia i des de l’escoltisme. 

CCB

Ramon Cabana presentant el seu llibre a la Biblioteca Pere Casaldàliga

1 comentari:

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.