dimecres, 22 d’abril del 2015

Per molts anys, Marc i Maria

EDITORIAL

Per molts anys, Marc i Maria

Els gegants de Balsareny compleixen trenta anys, i ho celebren fent festa gran amb trobada gegantera el dia de la Festa Major, la mateixa diada en què van ser batejats el 1985. Tres dècades més tard, els gegants continuen ballant, i altres gegants i gegantons se’ls han afegit, i Balsareny compta, no pas amb una, sinó amb dues colles geganteres, cosa que certament es pot interpretar com a signe de riquesa cultural, de vitalitat i de diversitat, però també podria il·lustrar la complexitat de les relacions humanes. Sigui com sigui, creiem que és bo que hi hagi gent que s’agrupi per dedicar el seu temps de lleure a fer activitats culturals pel poble, i que hi persisteixin tenaçment, i com més serem més riurem. Felicitem la Colla Gegantera i Grallera de Balsareny per aquesta efemèride i els desitgem que per molts anys puguin continuar fent grans ballades i organitzant trobades com aquestes. L’esforç d’omplir els nostres carrers de música, dansa, gresca i color és digne d’agrair.

El Sarment, d’aquella primera ballada de gegants, trenta anys enrere, ja se’n va fer ressò: com passa el temps! El nostre butlletí, com l’associació Cercle Cultural de Balsareny, s’encamina ja caps als seus quaranta anys, i no és pas fàcil. En aquestes pàgines trobareu la convocatòria de l’assemblea general anual, i us convidem a participar-hi, perquè anem prou necessitats de nova saba, de nous braços, d’idees i d’energia. Si creieu que la feina que fem val la pena, agrairem que volgueu venir a donar-nos-hi un cop de mà.

L’Ajuntament està enllestint el seu mandat del darrer quadrienni, i el mes que ve ja tindrem eleccions per confegir un nou consistori. Fins al moment de tancar l’edició, l’única candidatura que ha fet públics els seus integrants és la de Gent de Balsareny (amb Albert Neiro, Jorge Aguilera, Albert Otero, Mariola Fabián, Aida Pérez, Agustí Codina, José Roldán, Maribel Andreu, Sergi Montagut, Sílvia Serra, Socorro Macías, Juan José Cruz i Lluis Mas). La candidatura d’ERC va presentar fa temps el seu alcaldable, Isidre Viu, i el grup de CiU ha fet saber recentment que la seva llista l’encapçala Noèlia Ramírez;  però ni uns ni altres encara no han anunciat la resta de components de les llistes respectives, ni els programes electorals.* Com en altres municipals, Sarment presentarà a totes les formacions un qüestionari per resumir les línies bàsiques de les seves propostes, que intentarem publicar en el proper butlletí.

Tots som Cañellas. No ens n’oblidem. Després d’haver-se recollit i presentat prop de 3.000 firmes demanant que l’expedient que li han obert es resolgui favorablement perquè pugui cointinuar exercint la medicina a Balsareny, la resposta oficial, que sapiguem, ha estat un mur de silenci. No se’n sap res més, però els processos administratius deuen seguir el seu curs, sense que en transcendeixin els passos, esperant potser que el temps dilueixi les protestes abans d’emetre un dictamen que no té termini fix. Aquest secretisme provoca inquietud, òbviament en les persones afectades, però també en tots els seus pacients i en la gent del poble, que ens preguntem: què més podem fer, a qui més podem exigir que es doni una resposta clara i ràpida?

CCB

(*) El mateix dia, 22 d’abril, en què apareixia l’edició impresa del Sarment, es donaven a conèixer les llistes oficials. Són aquestes:

Candidatura número 1: ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC - AM)

1. ISIDRE VIU PAYEROLS
2. MARIA ÀNGELS ROVIRA RODRÍGUEZ
3. QUERALT PUIG CASTANYÉ
4. NEUS ORRIOLS ALSINA
5. SEBASTIÀ CODINA CALVERAS
6. ANNA SOLDEVILA PICADO
7. JOSEP MARIA SOLER CAMPS
8. JOAN PRAT XARPELL
9. RAMON DUOCASTELLA VILADRICH
10. CONXITA CALVET VILASECA
11. JOSEP BRUCH SELLARES

Suplents
1. FRANSESC SOLDEVILA MUNNÉ
2. JOAQUIM ABADAL MAURI
3. JOSEFINA CASTANYÉ FONT

Candidatura número 2: CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)

1. NOELIA RAMÍREZ CALATRAVA
2. JOSEP FORNELL CAPARROS (Independent)
3. MERITXELL FENOY RUIZ
4. VANESSA ALCALÀ CAMPOS (Independent)
5. EDUARDO RAMÓN ORELLANA MARTIN (Independent)
6. ESTHER SOTOS MARTIN (Independent)
7. MAITE RAMIREZ CALATRAVA
8. ROC CARULLA BATALLÉ
9. IGNASI CAUS ANGLES
10. JAUME VILA SOLÀ
11. ANGEL RIBALTA FREIXA (Independent)

Suplents
1. MIREIA MANZANO SOLA
2. JAUME RABEYA CASELLAS

Candidatura número 3: GENT DE BALSARENY-ENTESA (GdB-E)

1. ALBERT NEIRO ROMAN
2. JORGE AGUILERA RUIZ
3. ALBERT OTERO BONET
4. MARIOLA FABIÁN JURADO
5. AIDA PÉREZ DÍAZ
6. AGUSTÍ CODINA FERNADEZ
7. JOSE ROLDAN RAJA
8. MARIA ISABEL ANDREU I NEBOT
9. SERGI MONTAGUT BACARDIT
10. SOCORRO MACIAS SORIANO
11. LLUIS MAS GRANADOS

Suplents
1. SÍLVIA SERRA CANDÀLIGA
2. LAURA RODRIGUEZ ESPINAR
3. JOSÉ JUAN CRUZ HERRERIAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.